r
Nosalty Logó

Legfinomabb kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Legfinomabb kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hajtogatott tészta

Töltelék

Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hajtogatott tészta

Töltelék

Összesen 5919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hajtogatott tészta

Töltelék

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    314.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2404 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 5919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Hajtogatott tészta

Töltelék

Elkészítés

Hajtogatott tészta

  1. Az olajat összekeverjük a tojások sárgájával. A tejet 40°C-ra melegítjük. A porcukor felét az élesztővel addig keverjük, amíg folyékony nem lesz.
  2. A liszteket egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukor másik felét, és összekeverjük, és mélyedést vájunk a közepébe. Majd a mélyedésbe öntjük az olajat, az élesztőt, és végül a tejből annyit, hogy egy nem túl kemény, de nem is túl lágy tészta legyen. Az egészet addig gyúrjuk, amíg egy szép, sima felületű tésztát kapunk. Ekkor gombócot formázunk belőle, és lisztezett felületen, folpackkal nem szorosan takarva, kb. 20 percig kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a cukrot összekeverjük a kakaóporral és a vaníliaőrleménnyel. A margarint picit megmelegítjük, de ne legyen folyós.
  4. A megkelt tésztát felemeljük, és pici lisztet alá és fölé szórva áthelyezzük oda, ahol nyújtani fogjuk, majd 4 fület nyújtunk a tésztának (ezek vékonyak legyenek, míg a tészta közepe vastag). A tészta közepére helyezzük a margarint, és ráhajtjuk a füleket. Fontos, hogy hajtások előtt mindig söpörjük le a lisztet a tésztáról, különben nem fog összetapadni a réteg, és kifolyik belőle a margarin!
  5. Elforgatjuk a tésztát jobbra 90°-kal, és középről indulva téglalap alakúra nyújtjuk. Képzeletben 3 részre osztjuk a tésztát, és először a jobb oldali harmadot hajtjuk a középső területre, majd a bal oldalit. Utána tálcára helyezzük, folpackkal lazán fedjük, és hűtőben pihentetjük 15 percig, majd a hűtőből kivéve még 5 percig.
  6. Ezután ismét téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Most képzeletben 4 részre osztjuk a tésztát, először a jobb oldali első negyedet hajtjuk középre, majd a bal oldali utolsó negyedet középre, végül félbehajtjuk a tésztát. Ismét tálcára helyezzük, folpackkal fedjük, és hűtőben pihentetjük 15 percig, majd a hűtőből kivéve még 5 percig.
  7. Megismételjük a 6. lépést (nyújtás, dupla hajtás, pihentetés). A nyújtásoknál fontos, hogy kellőképpen alá-fölé legyen lisztezve a tészta, viszont a hajtogatásoknál már ne legyen lisztezett a tészta.
  8. A 3. pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd sodrófára feltekerjük (közben lesöpörjük róla a lisztet, és asztalt is áttöröljük, hogy se lisztes, se zsíros ne maradjon), utána óvatosan visszaengedjük a kinyújtott tésztát a tiszta felületre, és pizzavágóval egyenes széleket alakítunk ki. (Kb. 35x45 cm-es tésztalap lesz.)
  9. Olvasztott vajjal (ecsettel) megkenjük a tésztát, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, az egészet picit belenyomkodjuk a tésztába, majd óvatosan, de szorosan feltekerjük. (A levágott szélekből is tudunk mini kakaós csigákat készíteni, mint a fotón látható. :))
  10. 2-2,5 cm szélesen a tésztahengert felszeleteljük, a kívül lógó tésztavéget aláhajtjuk, és papírral bélelt sütőlemezre helyezzük, egy picit lapítjuk a tetejét. A csigákat egymástól nagyobb távolságra kell lerakni, mert sütés közben megnőnek!
  11. 40°C-on kelesztem kb. 20 percig, majd 180-190°C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A csigákat sütőlemezen hagyjuk kihűlni, majd spatnival felszedjük, tányérra helyezzük, és tetejüket vékonyan szitált porcukorral hintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12720
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legfinomabb kakaós csiga
Pancsika 101 recept

Több napig eláll (na, ha nem lenne annyira finom :)), és a tésztának köszönhetően valóban a legfinomabb.

Hozzávalók

Hajtogatott tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...