r
Nosalty Logó

Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Wwitch
Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Lepény

1324
Kalória
49.4g
Fehérje
102.6g
Szénhidrátok
78.9g
Zsír
615.2g
Víz
174g
Koleszterin
11.8g
Rost
12.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17680.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    13643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2460.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2749 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24786 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6459 micro
Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Levesalapot készítünk a szokásos módon, mint egy sima tyúkhúslevesnél. Hagyma zsiradékon megpirít, és bele a hús, felöntve annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, fokhagymákat, zöldségeket és zöldfűszereket beledobáljuk.
  2. Amikor megfőttek a zöldségek, külön tálba szedjük, ne főljenek szét, a combokat (felső, alsó külön szedve) hagyjuk főni, amíg szükséges. Bedobjuk a leveskockákat is, erőlevessel csináltam. Fűszerezzük, ha még szükséges, jó intenzív íze legyen. Beledobjuk a tarhonyákat is - időzítve a végére. A tarhonya fajtájától a zacskóra mindig rá van írva, hány perc alatt fő meg, pl 20 perc, akkor az utolsó 20 percben tesszük bele. A tarhonya vizet fog felvenni, ha szükséges, minimális vizet utána öntünk.
  3. A leves kb. annyi levet tartalmaz, hogy éppen ellepje a hozzávalókat, tehát több a cucc, mint a lé. Belenyomjuk a levesbe a két tömlős sajtot. Jól elkavarjuk. Rottyan még párat. Egy dús-megáll benne a kanál- krémlevest fogunk kapni.
  4. Serpenyőben a lapocskákra vágott császárszalonnákat megpirítjuk, félretesszük a tálaláshoz.
  5. Tálakba szedjük a levest, tetejére a pirított szalonnát tesszük, és kissé meglocsoljuk a sült szalonna zsírjával. (Nem Norbis kaja :) )

Lepény

  1. Egyszerű lepényt készítünk. Összegyúrjuk a lisztet vízzel és sóval meg a szárított majoránnával. Az így kapott tésztát akár kézzel kilapogatjuk, ha van extra időnk, türelmünk, deszkán is kinyújthatjuk.
  2. Majd picit kiolajozott vagy a szalonna kisült zsírját használva (tényleg csak picit! 1 max 2 csepp), hogy ne kapjon oda - kisütjük a lepényeket, oda-vissza mozdulatokkal, hogy ne kapjon oda.
  3. Tejföllel a tetején tálaljuk a leves mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

Ez azon recept egyike, amit saját kútfőből hoztam össze. Ami elképzelve finom, az a gyakorlatban is finom elven. Férfinak, első főzésként ezzel bemutatkozva- nem fog elrohanni, az tuti :) *Extra bónusz, saját kerámiámban tálaltam a levest (keramikus vagyok eredetileg).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!