Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wwitch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
250g csirkecomb278 kcal
-
63g császárszalonna246 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
75g újkrumpli46 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
8g leveskocka25 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
25g tarhonya93 kcal
-
200g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Lepény
-
2g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
1324
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
250g császárszalonna983 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
300g újkrumpli185 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
800g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Lepény
-
8g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
5294
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
23.6g csirkecomb26 kcal
-
5.9g császárszalonna23 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
6.1g zeller2 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g tömlős krémsajt9 kcal
-
7.1g újkrumpli4 kcal
-
4.7g zöldborsó4 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.4g tarhonya9 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
18 kcal
Lepény
-
0.2g só0 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Összesen
125
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4420.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 3411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 615.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6197 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1615 micro
Összesen
1324
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 197.8 g
Zsír
-
Összesen 315.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17680.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 2555 mg
-
Nátrium 13643 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2460.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2749 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 9944 micro
-
β-karotin 24786 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6459 micro
Összesen
5294
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Leves
-
4 db csirkecomb
-
25 dkg császárszalonna
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
30 dkg újkrumpli
-
20 dkg zöldborsó
-
3 db leveskocka
-
1 ek snidling
-
1 kk majoranna
-
1 ek bazsalikom
-
0.5 teáskanál rozmaring
-
10 dkg tarhonya
-
8 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
Lepény
-
2 kávéskanál só
-
20 dkg finomliszt
-
1 kk majoranna
-
4 ek tejföl
-
1 dl víz
Elkészítés
Leves
- Levesalapot készítünk a szokásos módon, mint egy sima tyúkhúslevesnél. Hagyma zsiradékon megpirít, és bele a hús, felöntve annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, fokhagymákat, zöldségeket és zöldfűszereket beledobáljuk.
- Amikor megfőttek a zöldségek, külön tálba szedjük, ne főljenek szét, a combokat (felső, alsó külön szedve) hagyjuk főni, amíg szükséges. Bedobjuk a leveskockákat is, erőlevessel csináltam. Fűszerezzük, ha még szükséges, jó intenzív íze legyen. Beledobjuk a tarhonyákat is - időzítve a végére. A tarhonya fajtájától a zacskóra mindig rá van írva, hány perc alatt fő meg, pl 20 perc, akkor az utolsó 20 percben tesszük bele. A tarhonya vizet fog felvenni, ha szükséges, minimális vizet utána öntünk.
- A leves kb. annyi levet tartalmaz, hogy éppen ellepje a hozzávalókat, tehát több a cucc, mint a lé. Belenyomjuk a levesbe a két tömlős sajtot. Jól elkavarjuk. Rottyan még párat. Egy dús-megáll benne a kanál- krémlevest fogunk kapni.
- Serpenyőben a lapocskákra vágott császárszalonnákat megpirítjuk, félretesszük a tálaláshoz.
- Tálakba szedjük a levest, tetejére a pirított szalonnát tesszük, és kissé meglocsoljuk a sült szalonna zsírjával. (Nem Norbis kaja :) )
Lepény
- Egyszerű lepényt készítünk. Összegyúrjuk a lisztet vízzel és sóval meg a szárított majoránnával. Az így kapott tésztát akár kézzel kilapogatjuk, ha van extra időnk, türelmünk, deszkán is kinyújthatjuk.
- Majd picit kiolajozott vagy a szalonna kisült zsírját használva (tényleg csak picit! 1 max 2 csepp), hogy ne kapjon oda - kisütjük a lepényeket, oda-vissza mozdulatokkal, hogy ne kapjon oda.
- Tejföllel a tetején tálaljuk a leves mellé.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5046
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Wwitch
5 recept
Ez azon recept egyike, amit saját kútfőből hoztam össze. Ami elképzelve finom, az a gyakorlatban is finom elven. Férfinak, első főzésként ezzel bemutatkozva- nem fog elrohanni, az tuti :) *Extra bónusz, saját kerámiámban tálaltam a levest (keramikus vagyok eredetileg).