Legényfogó leves Amanda konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
17g zúza16 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
15g fehér hagyma5 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
10g gomba2 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
63 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
583g víz0 kcal
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1350g csirkemell (csontos)1974 kcal
-
200g zúza188 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
120g gomba26 kcal
-
450g zöldborsó365 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g tárkony22 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
7000g víz0 kcal
Összesen
4620
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
11.9g csirkemell (csontos)17 kcal
-
1.8g zúza2 kcal
-
2.1g karalábé0 kcal
-
2.3g zeller1 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.6g fehér hagyma1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
1.1g gomba0 kcal
-
4g zöldborsó3 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
61.9g víz0 kcal
Összesen
41
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 816.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1323 micro
-
β-karotin 3408 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1132 micro
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 267.4 g
Zsír
-
Összesen 286.5 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12513.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 1459 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 766 mg
-
Foszfor 3438 mg
-
Nátrium 6553 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 9792.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4877 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 496 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 726 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 829 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 794 micro
-
α-karotin 15877 micro
-
β-karotin 40893 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 13583 micro
Összesen
4620
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkemell (csontos)
-
20 dkg zúza
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db zeller
-
2 nagy db fehérrépa
-
3 nagy db sárgarépa
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db fehér hagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 citromból nyert citromlé
-
120 g gomba
-
450 g zöldborsó
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2.5 ek tárkony
-
7 l víz
Elkészítés
- Felkockázzuk a csirkemellet, és egy tálba tesszük a zúzával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk addig, amíg a zöldségeket is kockára vágjuk.
- A kockázott, ízesített csirkemellet és a zúzát a fokhagymával megpirítjuk egy kevéske olajban abban az fazékban, amiben később főni fog - én egy 12 literes fazékban főztem meg.
- Amint a hús fehér lesz, hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, az egészben hagyott hagymát, petrezselymet és két evőkanál tárkonyt. Felöntjük vízzel.
- Forrásig fedővel főzzük, az első 15 percben keletkezett habot leszedjük szűrővel, utána már nem kell szedegetni. Végig takarékon van a láng. Amint forr, levesszük a fedőt, és belerakjuk a leveskockát.
- Ha minden megpuhult, mehet bele a borsó és a gomba.
- Most 4 merőkanál leveslét kiszedünk egy tálba, majd beleöntünk a 4 dl főzőtejszínt, és simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk, és a maradék tárkonyt hozzáadjuk.
- Ismét megvárjuk, hogy felforrjon, és mehet bele a 2 db citrom leve. Elkeverjük benne, hagyjuk főni még 2-3 percig, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 51570
- Feltöltés dátuma: 2014. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fél éve nyári kiképzésen ebéd alkalmával kóstolhattam meg ezt a nagyon finom levest. Így a napokban megpróbáltam elkészíteni, nagy sikert arattam vele, ezért szeretném mindenkivel megosztani. Jó étvágyat hozzá!