Legegyszerűbb csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
24g finomliszt86 kcal
-
26 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
29g kávé3 kcal
-
15g tej8 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
29g napraforgó olaj254 kcal
A tortakrémhez
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
Összesen
909
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
190g finomliszt692 kcal
-
205 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
230g kávé21 kcal
-
120g tej67 kcal
-
120g joghurt73 kcal
-
230g napraforgó olaj2033 kcal
A tortakrémhez
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g krémsajt750 kcal
Összesen
7267
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
8.7g finomliszt31 kcal
-
4.1g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
10.5g kávé1 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
-
10.5g napraforgó olaj93 kcal
A tortakrémhez
-
13.7g étcsokoládé75 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
13.7g krémsajt34 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
909
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 515.7 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7015.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 863 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 1160 mg
-
Foszfor 1989 mg
-
Nátrium 2809 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.4 g
-
Cukor 365 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 622.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1030 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 100 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 1009 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
7267
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
190 g finomliszt
-
90 g cukrozatlan kakaópor
-
200 g cukor
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
2 db tojás
-
230 ml kávé
-
120 ml tej
-
120 g joghurt
-
230 ml napraforgó olaj
A tortakrémhez
-
300 g étcsokoládé
-
300 ml habtejszín
-
300 g krémsajt
Elkészítés
A piskótához
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és sót. Egy másik tálba tesszük a cukrot a tojásokkal, majd kézi mixerrel 1-2 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Ekkot fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz az olajat, míg fel nem veszi az összeset.
- A tojásos alaphoz keverjük a joghurtot, tejet és kávét, míg homogén nem lesz az egész. Ekkor beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd egységes állagúra keverjük a masszát.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 centiméter átmérőjű, magasabb falú kapcsos tortaformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd az egészet kikenjük olajjal. Beleöntjük a masszát és betoljuk a sütőbe. A piskótát 60 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk: ha tisztán jön ki a tű, elkészült a süteményünk.
- A piskótát hagyjuk először a formában 10 percig hűlni, majd fejjel lefelé rátesszük egy sütőrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni. Így a piskóta púpos teteje is laposabb lesz. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A tortakrémhez
- A habtejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a darabokra tört csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd addig keverjük, míg egységes állagot nem kapunk. A keveréket hagyjuk teljesen kihűlni.
- A csokis alaphoz adjuk a krémsajtot, majd egy konyhai robotgéppel 1-2 perc alatt habosra keverjük az egészet. Vigyázzunk, ne verjük túl! A csokikrémet habzsákba töltjük.
- Elkezdjük a torta összeállítását: alulra rakjuk a torta repedt tetejét, így elrejtve a csúnyább részt. Erre rányomjuk a krém negyedét és elegyengetjük. Erre jöhet a piskóta középső része, majd arra még egynegyed adag krém. Ezt is elegyengetjük, végül pedig a piskóta alsó piskótáját tesszük fel úgy, hogy annak lapos alja felfelé nézzen (így teljesen sima tortakülsőt kapunk).
- A tortát bevonjuk felül és oldalt a maradék krémmel. Felvágás előtt legalább 30 percig hűtőbe tesszük pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 48
- 7 napos nézettség: 302
- Össznézettség: 11498
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a végeredmény pedig minden alkalommal lenyűgöző lesz. A kérdés csak az, hány szeletet kérsz belőle?