r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Legegyszerűbb csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 7267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A tortakrémhez

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    515.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7015.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1160 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 7267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tortakrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és sót. Egy másik tálba tesszük a cukrot a tojásokkal, majd kézi mixerrel 1-2 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Ekkot fokozatosan hozzácsorgatjuk a tojásos alaphoz az olajat, míg fel nem veszi az összeset.
  2. A tojásos alaphoz keverjük a joghurtot, tejet és kávét, míg homogén nem lesz az egész. Ekkor beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd egységes állagúra keverjük a masszát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 centiméter átmérőjű, magasabb falú kapcsos tortaformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd az egészet kikenjük olajjal. Beleöntjük a masszát és betoljuk a sütőbe. A piskótát 60 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk: ha tisztán jön ki a tű, elkészült a süteményünk.
  4. A piskótát hagyjuk először a formában 10 percig hűlni, majd fejjel lefelé rátesszük egy sütőrácsra és ott hagyjuk teljesen kihűlni. Így a piskóta púpos teteje is laposabb lesz. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A tortakrémhez

  1. A habtejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a darabokra tört csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd addig keverjük, míg egységes állagot nem kapunk. A keveréket hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A csokis alaphoz adjuk a krémsajtot, majd egy konyhai robotgéppel 1-2 perc alatt habosra keverjük az egészet. Vigyázzunk, ne verjük túl! A csokikrémet habzsákba töltjük.
  3. Elkezdjük a torta összeállítását: alulra rakjuk a torta repedt tetejét, így elrejtve a csúnyább részt. Erre rányomjuk a krém negyedét és elegyengetjük. Erre jöhet a piskóta középső része, majd arra még egynegyed adag krém. Ezt is elegyengetjük, végül pedig a piskóta alsó piskótáját tesszük fel úgy, hogy annak lapos alja felfelé nézzen (így teljesen sima tortakülsőt kapunk).
  4. A tortát bevonjuk felül és oldalt a maradék krémmel. Felvágás előtt legalább 30 percig hűtőbe tesszük pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 313
  • Össznézettség: 5418
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.

Receptkategóriák

Legegyszerűbb csokitorta
Lakos Benedek 337 recept

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a végeredmény pedig minden alkalommal lenyűgöző lesz. A kérdés csak az, hány szeletet kérsz belőle?

Hozzávalók

A piskótához

A tortakrémhez

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek