r
Nosalty Logó

Lecsóval töltött sárga kelt tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Lecsóval töltött sárga kelt tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1568
Kalória
61.7g
Fehérje
86.8g
Szénhidrátok
105.5g
Zsír
236g
Víz
285g
Koleszterin
3.5g
Rost
3.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5601.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    617 g

Zsír

  • Összesen
    1055.4 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    472 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    2850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56014.5 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    1361 mg
  • Kálcium
    9835 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    7522 mg
  • Nátrium
    36266 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2999 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kis lábasba öntjük a lecsót, beletesszók a sót, a cukrot, a fűszereket, főzzük kb. 10-12 percig.
  2. Majd beletesszük a felkarikázott virslit és a felkockázott felvágottat, azzal is főzzük 8-10 percet, és kész.
  3. Nagy tálba beleöntjük a lisztet, bal oldalába mélyedést teszünk, bele a tojások kerülnek, mellé a só, megint mellé a cukor, a kurkuma és az olaj.
  4. Bögrében a lisztet, a langyos tejet és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  5. Amint az élesztő felfutott, beleöntjük a dagasztó tálba, elkezdjük összedolgozni, és ami hiányzik belőle, tej vagy liszt, pótoljuk, és jó alaposan kidolgozzuk simára, hólyagosra. Liszttel leszórva, 20 percet pihentetjük langyos helyen.
  6. A tölteléket ellenőrizzük, hogy ki legyen hűlve, mire odaérünk a töltéshez.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A deszkát lisztezzük, kirakjuk rá a tésztát, átdolgozzuk, 10 percig pihen, majd kétfele vesszük, átdolgozzuk, úgy is pihen 10 percet.
  9. Az első tésztát kinyújtjuk, de nem vékonyra, és a téglalap alakúra nyújtott tészta hosszabbik oldalára a töltelék felét tesszük, feltekerjük, mint a bejglit, és a már olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de csak egy nagy C alakba formázzuk.
  10. Feltekeréskor a tésztát szépen ráhúzzuk a töltelékre, és ha az már nem látszik, két oldalt is behajtjuk a tésztát, és úgy folytatjuk tovább a feltekerést.
  11. Így tesszük bele a tepsibe, majd a következő tésztát is ugyanígy készítjük el.
  12. Az első tésztát ekkor lekenjük olajjal, és betesszük az előmelegyített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Figyeljük, hogy szép aranybarna legyen, és ott is még majdnem duplájára dagad. Kivesszüka tésztát, és megy a sütőbe a másik tepsi, ugyanilyen C alakú kelt tészta.
  13. Kivétel után, mindkettőt picit vízzel lekenjük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Elfogyott a kenyerem, és már megint a mentőmellény, a kelt tészta irányába mentem. Színét variáltam a kurkumával, gyönyörű sárga lett, és a tölteléke, az a "nézzünk szét a spájzban és fagyóban" című előadás volt, és ezeket találtam, ezeket főztem össze, és találtam úgy, hogy tölteléknek elfogadható legyen ebbe a kelt tésztába. Végül is, még március vége fele vagyunk, az idő hűvös, jöhet a kelt tészta. A családom szerint finom lett.:-) Nyáron biztosan nagyon finom lehet, házi, friss paradicsomból és paprikából készült lecsóból:-)) Mind elfogyott, ebédre zöldborsó-karfiolleves grízgaluskával után, vacsira és reggelire tejjel, és a barátnőmnek is vittünk kóstolót, aki most már kérte a receptjét, :-) - a gyerekeinek nagyon tetszett ez a kelt tészta változatom is:-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!