r
Nosalty Logó

Lecsóval töltött sárga kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Lecsóval töltött sárga kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5601.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    617 g

Zsír

  • Összesen
    1055.4 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    472 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    2850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56014.5 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    1361 mg
  • Kálcium
    9835 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    7522 mg
  • Nátrium
    36266 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2999 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kis lábasba öntjük a lecsót, beletesszók a sót, a cukrot, a fűszereket, főzzük kb. 10-12 percig.
  2. Majd beletesszük a felkarikázott virslit és a felkockázott felvágottat, azzal is főzzük 8-10 percet, és kész.
  3. Nagy tálba beleöntjük a lisztet, bal oldalába mélyedést teszünk, bele a tojások kerülnek, mellé a só, megint mellé a cukor, a kurkuma és az olaj.
  4. Bögrében a lisztet, a langyos tejet és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  5. Amint az élesztő felfutott, beleöntjük a dagasztó tálba, elkezdjük összedolgozni, és ami hiányzik belőle, tej vagy liszt, pótoljuk, és jó alaposan kidolgozzuk simára, hólyagosra. Liszttel leszórva, 20 percet pihentetjük langyos helyen.
  6. A tölteléket ellenőrizzük, hogy ki legyen hűlve, mire odaérünk a töltéshez.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A deszkát lisztezzük, kirakjuk rá a tésztát, átdolgozzuk, 10 percig pihen, majd kétfele vesszük, átdolgozzuk, úgy is pihen 10 percet.
  9. Az első tésztát kinyújtjuk, de nem vékonyra, és a téglalap alakúra nyújtott tészta hosszabbik oldalára a töltelék felét tesszük, feltekerjük, mint a bejglit, és a már olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de csak egy nagy C alakba formázzuk.
  10. Feltekeréskor a tésztát szépen ráhúzzuk a töltelékre, és ha az már nem látszik, két oldalt is behajtjuk a tésztát, és úgy folytatjuk tovább a feltekerést.
  11. Így tesszük bele a tepsibe, majd a következő tésztát is ugyanígy készítjük el.
  12. Az első tésztát ekkor lekenjük olajjal, és betesszük az előmelegyített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Figyeljük, hogy szép aranybarna legyen, és ott is még majdnem duplájára dagad. Kivesszüka tésztát, és megy a sütőbe a másik tepsi, ugyanilyen C alakú kelt tészta.
  13. Kivétel után, mindkettőt picit vízzel lekenjük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3546
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Zöldségleves, mint előétel, és tej, ha vacsora vagy reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsóval töltött sárga kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Elfogyott a kenyerem, és már megint a mentőmellény, a kelt tészta irányába mentem. Színét variáltam a kurkumával, gyönyörű sárga lett, és a tölteléke, az a "nézzünk szét a spájzban és fagyóban" című előadás volt, és ezeket találtam, ezeket főztem össze, és találtam úgy, hogy tölteléknek elfogadható legyen ebbe a kelt tésztába. Végül is, még március vége fele vagyunk, az idő hűvös, jöhet a kelt tészta. A családom szerint finom lett.:-) Nyáron biztosan nagyon finom lehet, házi, friss paradicsomból és paprikából készült lecsóból:-)) Mind elfogyott, ebédre zöldborsó-karfiolleves grízgaluskával után, vacsira és reggelire tejjel, és a barátnőmnek is vittünk kóstolót, aki most már kérte a receptjét, :-) - a gyerekeinek nagyon tetszett ez a kelt tészta változatom is:-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...