Lecsóval töltött sárga kelt tészta
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
20g tej11 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4 kcal
A töltelékhez
-
68g lecsó28 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
20g felvágott28 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A tetejére
-
7 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
15g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
680g lecsó279 kcal
-
4g só0 kcal
-
3500g virsli9415 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g felvágott280 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A tetejére
-
71 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A töltelékhez
-
11.3g lecsó5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
58.2g virsli156 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
3.3g felvágott5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A tetejére
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 105.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5601.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 3627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 236 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 617 g
Zsír
-
Összesen 1055.4 g
-
Telített zsírsav 337 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 472 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 151 g
-
Koleszterin 2850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56014.5 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 1361 mg
-
Kálcium 9835 mg
-
Vas 146 mg
-
Magnézium 786 mg
-
Foszfor 7522 mg
-
Nátrium 36266 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2359.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2999 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 116 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 828 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 2997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 958 micro
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 930.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
2.5 teáskanál só
-
2 teáskanál cukor
-
4 kávéskanál kurkuma
-
2 dl napraforgó olaj
-
50 g friss élesztő
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Kis lábasba öntjük a lecsót, beletesszók a sót, a cukrot, a fűszereket, főzzük kb. 10-12 percig.
- Majd beletesszük a felkarikázott virslit és a felkockázott felvágottat, azzal is főzzük 8-10 percet, és kész.
- Nagy tálba beleöntjük a lisztet, bal oldalába mélyedést teszünk, bele a tojások kerülnek, mellé a só, megint mellé a cukor, a kurkuma és az olaj.
- Bögrében a lisztet, a langyos tejet és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
- Amint az élesztő felfutott, beleöntjük a dagasztó tálba, elkezdjük összedolgozni, és ami hiányzik belőle, tej vagy liszt, pótoljuk, és jó alaposan kidolgozzuk simára, hólyagosra. Liszttel leszórva, 20 percet pihentetjük langyos helyen.
- A tölteléket ellenőrizzük, hogy ki legyen hűlve, mire odaérünk a töltéshez.
- A sütőt előmelegítjük.
- A deszkát lisztezzük, kirakjuk rá a tésztát, átdolgozzuk, 10 percig pihen, majd kétfele vesszük, átdolgozzuk, úgy is pihen 10 percet.
- Az első tésztát kinyújtjuk, de nem vékonyra, és a téglalap alakúra nyújtott tészta hosszabbik oldalára a töltelék felét tesszük, feltekerjük, mint a bejglit, és a már olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de csak egy nagy C alakba formázzuk.
- Feltekeréskor a tésztát szépen ráhúzzuk a töltelékre, és ha az már nem látszik, két oldalt is behajtjuk a tésztát, és úgy folytatjuk tovább a feltekerést.
- Így tesszük bele a tepsibe, majd a következő tésztát is ugyanígy készítjük el.
- Az első tésztát ekkor lekenjük olajjal, és betesszük az előmelegyített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Figyeljük, hogy szép aranybarna legyen, és ott is még majdnem duplájára dagad. Kivesszüka tésztát, és megy a sütőbe a másik tepsi, ugyanilyen C alakú kelt tészta.
- Kivétel után, mindkettőt picit vízzel lekenjük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3546
- Feltöltés dátuma: 2011. május 18.
Ajánló
Zöldségleves, mint előétel, és tej, ha vacsora vagy reggeli.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Elfogyott a kenyerem, és már megint a mentőmellény, a kelt tészta irányába mentem. Színét variáltam a kurkumával, gyönyörű sárga lett, és a tölteléke, az a "nézzünk szét a spájzban és fagyóban" című előadás volt, és ezeket találtam, ezeket főztem össze, és találtam úgy, hogy tölteléknek elfogadható legyen ebbe a kelt tésztába. Végül is, még március vége fele vagyunk, az idő hűvös, jöhet a kelt tészta. A családom szerint finom lett.:-) Nyáron biztosan nagyon finom lehet, házi, friss paradicsomból és paprikából készült lecsóból:-)) Mind elfogyott, ebédre zöldborsó-karfiolleves grízgaluskával után, vacsira és reggelire tejjel, és a barátnőmnek is vittünk kóstolót, aki most már kérte a receptjét, :-) - a gyerekeinek nagyon tetszett ez a kelt tészta változatom is:-).