r
Nosalty Logó

Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2754.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11019.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    6818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    4383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1690 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    10545 micro
  • β-crypt
    1516 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4607 micro
Összesen 4468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. Elősütjük a pulykamellet kevés olajon, félretesszük.
  2. A paprikákat, paradicsomot megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. A félkarikára vágott hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk a paradicsomot, őrölt paprikát, a felkarikázott paprikát, nagyon kevés vizet öntünk alá.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, borssal, átpréselt fokhagymával, majd alacsony lángon főzzük.
  5. Közben elkészítjük a köretet: olajon kockára vágott hagymát pirítunk, majd rátesszük a tarhonyát, azt is pirítjuk, míg világosbarna lesz.
  6. Utána felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg az összes vizet felszívta. Lekapcsoljuk, egyszer átkeverjük, és a tűzhelyen hagyjuk lefedve.
  7. A lecsóba, ha a paprikák már félig megpuhultak, beleszórjuk a felkarikázott kolbászt, beletesszük a pulykaszeleteket, és együtt főzzük, amíg a zöldség puha lesz.
  8. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12338
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Megjegyzés: A lecsós részt gazdagíthatjuk még egyéb zöldségekkel: padlizsán, cukkini, patisszon. Pulyka helyett használhatunk csirkemellet, tarját vagy filézett halat is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus nyári étel, aki nem szereti a csípőset, az az erős paprikákat elhagyhatja a receptből, bár a lecsóval kapcsolatban az a meggyőződésem, minél többféle paprikából készül, annál finomabb.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...