r
Nosalty Logó

Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jahin
Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

1117
Kalória
50.7g
Fehérje
133.2g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
1096g
Víz
79.8g
Koleszterin
14.9g
Rost
25.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2754.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1096 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11019.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    6818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    4383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1690 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    10545 micro
  • β-crypt
    1516 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4607 micro
Összesen 4468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. Elősütjük a pulykamellet kevés olajon, félretesszük.
  2. A paprikákat, paradicsomot megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. A félkarikára vágott hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk a paradicsomot, őrölt paprikát, a felkarikázott paprikát, nagyon kevés vizet öntünk alá.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, borssal, átpréselt fokhagymával, majd alacsony lángon főzzük.
  5. Közben elkészítjük a köretet: olajon kockára vágott hagymát pirítunk, majd rátesszük a tarhonyát, azt is pirítjuk, míg világosbarna lesz.
  6. Utána felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg az összes vizet felszívta. Lekapcsoljuk, egyszer átkeverjük, és a tűzhelyen hagyjuk lefedve.
  7. A lecsóba, ha a paprikák már félig megpuhultak, beleszórjuk a felkarikázott kolbászt, beletesszük a pulykaszeleteket, és együtt főzzük, amíg a zöldség puha lesz.
  8. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Tipikus nyári étel, aki nem szereti a csípőset, az az erős paprikákat elhagyhatja a receptből, bár a lecsóval kapcsolatban az a meggyőződésem, minél többféle paprikából készül, annál finomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!