Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
32g lazac41 kcal
-
40g bacon157 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
70g zöldborsó57 kcal
-
32g csemegekukorica28 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g zöldség alaplé3 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
12g vaj86 kcal
A tésztához
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
907
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
160g lazac203 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
-
160g csemegekukorica138 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
60g vaj430 kcal
A tésztához
-
500g penne1855 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
4535
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
3.2g lazac4 kcal
-
4g bacon16 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
7.1g zöldborsó6 kcal
-
3.2g csemegekukorica3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g lilahagyma1 kcal
-
10.1g zöldpaprika2 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g krémsajt6 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
A tésztához
-
10.1g penne37 kcal
-
50.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
91
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 736 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1042 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2739 micro
Összesen
907
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 211.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6476.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 629 mg
-
Foszfor 2390 mg
-
Nátrium 2484 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 3680.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 928 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 569 mg
-
D vitamin: 728 micro
-
K vitamin: 877 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1619 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 5212 micro
-
β-crypt 213 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13695 micro
Összesen
4535
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
350 g zöldborsó
-
160 g csemegekukorica (édesebb fajta, lehet friss kukoricából is készíteni, levágjuk a csőről és kevés vízben pár perc alatt készre fő)
-
só ízlés szerint
-
6 dkg vaj
A tésztához
-
500 g penne
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
A szószhoz
- Az olajon a baconcsíkokat kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a lilahagymakockákat, a fokhagymát áttörve, a zöldpaprikát felkockázva és fedő alatt tovább pároljuk.
- Beletesszük a zöldborsót, a petrezselymet, zellerzöldet, kukoricát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felvágott zsályát, a citromos kakukkfű leveleit, ráöntjük a zöldségalaplét és fedő alatt kb. 150 fokon, 35-40 perc alatt összefőzzük. Kóstoljuk, hogy megfőtt-e, illetve ízre szükséges-e még fűszerezni.
- Belekeverjük a főzhető és kenhető natúr sajtkrémet, amitől az összefőzés alatt be is fog sűrűsödni, majd ekkor tesszük bele a lazacpástétomot, óvatosan rottyan egyet, és kész ,kikapcsoljuk. Elkeverjük benne a vajat, amitől a hő hatására selymes, illatos, ízben gazdag szószos borsót kapunk.
- A lobogó sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a pennét - bár az olaj nem szükségszerű -, ha kész lecsepegtetjük, és tálaljuk forrón a forró szósszal.
- Tálaláskor díszítjük citromos kakukkfűvel, petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 903
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.
Ajánló
Könnyű nyári leves, hűtött gyümölcslevest tálaljunk előtte, az ételhez kínáljunk finom bort, aki nem szereti házi szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Gyors, ízes és ami a fő, lazacpástétomos szószt szerettem volna készíteni tésztával. Sikerült, a családnak ízlett.