r
Nosalty Logó

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 907 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 907 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6476.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    2484 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    569 mg
  • D vitamin:
    728 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1619 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    5212 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13695 micro
Összesen 4535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olajon a baconcsíkokat kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a lilahagymakockákat, a fokhagymát áttörve, a zöldpaprikát felkockázva és fedő alatt tovább pároljuk.
  2. Beletesszük a zöldborsót, a petrezselymet, zellerzöldet, kukoricát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felvágott zsályát, a citromos kakukkfű leveleit, ráöntjük a zöldségalaplét és fedő alatt kb. 150 fokon, 35-40 perc alatt összefőzzük. Kóstoljuk, hogy megfőtt-e, illetve ízre szükséges-e még fűszerezni.
  3. Belekeverjük a főzhető és kenhető natúr sajtkrémet, amitől az összefőzés alatt be is fog sűrűsödni, majd ekkor tesszük bele a lazacpástétomot, óvatosan rottyan egyet, és kész ,kikapcsoljuk. Elkeverjük benne a vajat, amitől a hő hatására selymes, illatos, ízben gazdag szószos borsót kapunk.
  4. A lobogó sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a pennét - bár az olaj nem szükségszerű -, ha kész lecsepegtetjük, és tálaljuk forrón a forró szósszal.
  5. Tálaláskor díszítjük citromos kakukkfűvel, petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 903
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Ajánló

Könnyű nyári leves, hűtött gyümölcslevest tálaljunk előtte, az ételhez kínáljunk finom bort, aki nem szereti házi szörpöt, ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, ízes és ami a fő, lazacpástétomos szószt szerettem volna készíteni tésztával. Sikerült, a családnak ízlett.

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...