r
Nosalty Logó

Lazacos-sajtos bagel Görög Zitától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ammerländer
Lazacos-sajtos bagel Görög Zitától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazacos-sajtos bagel

villámgyors saláta

856
Kalória
37.8g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
53.2g
Zsír
247.7g
Víz
73g
Koleszterin
6.7g
Rost
9.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lazacos-sajtos bagel

villámgyors saláta

Összesen 856 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lazacos-sajtos bagel

villámgyors saláta

Összesen 1714 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lazacos-sajtos bagel

villámgyors saláta

Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 856 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    706 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 1714 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Lazacos-sajtos bagel

  1. Először pirítsuk le a fenyőmagot száraz serpenyőben (a salátához kellőt is), majd húzzuk félre hűlni. Ezután jöhet az olívás krémsajt, amihez aprítsuk fel az olajbogyókat, illetve vágjuk fel finomra a petrezselymet. Adjuk hozzá a krémsajthoz, majd sózzuk, borsozzuk meg finoman, végül kavarjuk át.
  2. A bageleket vágjuk ketté, kenjük meg a krémünkkel. Tépkedjük rá a lazacot rusztikusan, amire aztán tegyünk az Ammerländer fokhagymás szeletelt sajtból. Jöhet rá a saláta, majd az Ammerländer Jadegut szeletelt sajt is.
  3. Dobjunk még rá pár szem olajbogyót, szórjuk meg a pirított fenyőmagvakkal is, végül tegyük rá a bagel tetejét.

villámgyors saláta

  1. Egy tálba tépkedjük bele a salátát, majd adjuk hozzá a koktélparadicsomokat (ha nagyobbak, érdemes félbe vágni őket), a már lepirított fenyőmagot és némi tökmagolajat.
  2. Sózzuk, borsozzunk, majd forgassuk össze. Fogyasszuk a szendvics mellé, ha pedig uzsonnás dobozba tennénk, ügyeljünk rá, hogy külön rekeszbe kerüljön, így nem áztatja el a bagelt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

A konyhánkban Zita ezúttal egy könnyed lazacos-sajtos bagelt készített, ami akár ebédként vagy hétvégi villásreggeliként is megállná a helyét. A bagelre először egy olívabogyós krémsajt kerül, erre jönnek a füstöltlazac-darabkák, a saláta és kétféle Ammerlander-sajt. A Jadegut krémessége és karakteressége remekül illik a lazachoz, míg a Fokhagymás sajt a fűszeressége miatt passzol tökéletesen ebbe a szendvicsbe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!