Lazacos-sajtos bagel Görög Zitától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ammerländer
adag
Előkészítés
perc
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lazacos-sajtos bagel
-
50g krémsajt125 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g füstölt lazac59 kcal
-
5g fenyőmag34 kcal
-
11g salátalevél1 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
100g bagel250 kcal
villámgyors saláta
-
50g salátalevél7 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
856
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lazacos-sajtos bagel
-
100g krémsajt250 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
10g fenyőmag67 kcal
-
21g salátalevél3 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
200g bagel500 kcal
villámgyors saláta
-
100g salátalevél13 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
20g tökmagolaj177 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1714
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lazacos-sajtos bagel
-
11.4g krémsajt28 kcal
-
3.4g olajbogyó4 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.4g füstölt lazac13 kcal
-
1.1g fenyőmag8 kcal
-
2.4g salátalevél0 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
-
22.7g bagel57 kcal
villámgyors saláta
-
11.4g salátalevél1 kcal
-
19.3g koktélparadicsom3 kcal
-
2.3g tökmagolaj20 kcal
-
2.8g fenyőmag19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
193
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2693 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 1548 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 1684 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
856
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5386.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 796 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 3096 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 495.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 706 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 3367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 2132 micro
Összesen
1714
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 497 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
193
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Lazacos-sajtos bagel
-
100 g krémsajt
-
10 db olajbogyó
-
2 szál petrezselyem
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
100 g füstölt lazac
-
10 g fenyőmag
-
3 db salátalevél
-
2 db bagel
villámgyors saláta
-
100 g salátalevél
-
10 db koktélparadicsom
-
2 ek tökmagolaj
-
25 g fenyőmag
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Lazacos-sajtos bagel
- Először pirítsuk le a fenyőmagot száraz serpenyőben (a salátához kellőt is), majd húzzuk félre hűlni. Ezután jöhet az olívás krémsajt, amihez aprítsuk fel az olajbogyókat, illetve vágjuk fel finomra a petrezselymet. Adjuk hozzá a krémsajthoz, majd sózzuk, borsozzuk meg finoman, végül kavarjuk át.
- A bageleket vágjuk ketté, kenjük meg a krémünkkel. Tépkedjük rá a lazacot rusztikusan, amire aztán tegyünk az Ammerländer fokhagymás szeletelt sajtból. Jöhet rá a saláta, majd az Ammerländer Jadegut szeletelt sajt is.
- Dobjunk még rá pár szem olajbogyót, szórjuk meg a pirított fenyőmagvakkal is, végül tegyük rá a bagel tetejét.
villámgyors saláta
- Egy tálba tépkedjük bele a salátát, majd adjuk hozzá a koktélparadicsomokat (ha nagyobbak, érdemes félbe vágni őket), a már lepirított fenyőmagot és némi tökmagolajat.
- Sózzuk, borsozzunk, majd forgassuk össze. Fogyasszuk a szendvics mellé, ha pedig uzsonnás dobozba tennénk, ügyeljünk rá, hogy külön rekeszbe kerüljön, így nem áztatja el a bagelt.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2920
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ammerländer
19 recept
A konyhánkban Zita ezúttal egy könnyed lazacos-sajtos bagelt készített, ami akár ebédként vagy hétvégi villásreggeliként is megállná a helyét. A bagelre először egy olívabogyós krémsajt kerül, erre jönnek a füstöltlazac-darabkák, a saláta és kétféle Ammerlander-sajt. A Jadegut krémessége és karakteressége remekül illik a lazachoz, míg a Fokhagymás sajt a fűszeressége miatt passzol tökéletesen ebbe a szendvicsbe.