Bagel

Eredetileg lengyel származású péksütemény, jellegzetes, gyűrű alakra formázva. Különlegessége még, hogy sütés előtt forró (nem lobogó), cukros vízben fél-1 percig főzzük a tésztakarikákat és csak utána kerülnek a sütőbe. fotó: flickr/blinq
bármikor
Száraz helyen, konyharuhában, kenyértartóban.
fehérjetartalom
10.2 g
zsírtartalom
1.226 g
szénhidráttartalom
48.89 g
víztartalom
37.55 g
Nátrium
439 mg
Foszfor
142 mg
Magnézium
51 mg
Kalcium
20 mg
B6 vitamin
0.147 g
Kolin
9.8 mg
Niacin - B3 vitamin
3.37 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.403 mg
fehérje
10.2 g
Zsír
egyszeresen telített zsírsav
0.29 g
többszörösen telített zsírsav
0.936 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
2.76 mg
Magnézium
51 mg
Foszfor
142 mg
Nátrium
439 mg
Cink
1.1 mg
Réz
0.175 mg
Mangán
1.43 mg
Szelén
28.7 µg
szénhidrát
rost
4.1 g
cukor
6.12 g
víz
37.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.403 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.209 mg
Niacin - B3 vitamin
3.37 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.375 mg
Folát
76 µg
Folsav
46 µg
Kolin
9.8 mg
Béta-karotin
2 µg
Lutein+zeaxantin
88 µg
E vitamin
0.32 mg
K vitamin
1.5 µg
B6 vitamin
0.147 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyA sétálás az egyik legjobb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Na de mennyi az annyi?
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!