Bagel
Leírás
Eredetileg lengyel származású péksütemény, jellegzetes, gyűrű alakra formázva. Különlegessége még, hogy sütés előtt forró (nem lobogó), cukros vízben fél-1 percig főzzük a tésztakarikákat és csak utána kerülnek a sütőbe. fotó: flickr/blinq
Mikor vegyem
bármikor
hogyan tároljam
Száraz helyen, konyharuhában, kenyértartóban.
100g Bagel
fehérjetartalom
10.2 g
zsírtartalom
1.226 g
szénhidráttartalom
48.89 g
víztartalom
37.55 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
439 mg
Foszfor
142 mg
Magnézium
51 mg
Kalcium
20 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.147 g
Kolin
9.8 mg
Niacin - B3 vitamin
3.37 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.403 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.2 g
Zsír
egyszeresen telített zsírsav
0.29 g
többszörösen telített zsírsav
0.936 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
2.76 mg
Magnézium
51 mg
Foszfor
142 mg
Nátrium
439 mg
Cink
1.1 mg
Réz
0.175 mg
Mangán
1.43 mg
Szelén
28.7 µg
szénhidrát
rost
4.1 g
cukor
6.12 g
víz
37.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.403 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.209 mg
Niacin - B3 vitamin
3.37 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.375 mg
Folát
76 µg
Folsav
46 µg
Kolin
9.8 mg
Béta-karotin
2 µg
Lutein+zeaxantin
88 µg
E vitamin
0.32 mg
K vitamin
1.5 µg
B6 vitamin
0.147 g