r
Nosalty Logó

Spárgás-lazacos bagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Spárgás-lazacos bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2215.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    515 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8863.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    4869 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    2060 micro
  • K vitamin:
    833 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1413 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    9220 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8277 micro
Összesen 2496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük max. 1-2 percig. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
  2. A krémsajtot keverjük ki a reszelt citromhéjjal, citromlével, finomra vágott snidlinggel, sóval és borssal.
  3. A bageleket vágjuk ketté (meg is piríthatjuk őket), és kenjük meg őket vastagon a sajtkrémmel. Erre helyezzünk néhány szelet lazacot és avokádót, majd egy jó nagy adag kaprot. Jöhet rá az előfőzött spárga (5-6 szál), végül szórjuk meg morzsolt fetával, kapribogyóval és finomra vágott snidlinggel.
  4. Zárjuk össze a szendvicseket, és frissen fogyasszuk. Turbózhatjuk még tükör- vagy buggyantott tojással.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 403
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-lazacos bagel
Gerzsenyi Flóra 414 recept

Ezt a krémsajtos bagelt spárgával, fetával, lazaccal, avokádóval és friss kaporral tömtük meg. Igazán laktató reggelire, uzsonnára vagy akár ebédre meg vacsorára is, és jó adag fehérjét illetve kalciumot biztosít számunkra, hús felhasználása nélkül. Próbáljátok ki baráti, családi összejövetelek alkalmával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...