r
Nosalty Logó

Lazaccal töltött spenótos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Lazaccal töltött spenótos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 2137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4580 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10012 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    1431 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18318 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40050 micro
Összesen 2137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Elkészítés

Spenótos zabpalacsinta

  1. Díszíthetjük tejföllel és sajttal.
  2. A kész spenótlapok egyik oldalát megkenjük a fokhagymás tejföllel, teszünk bele lazacot, sajttal szórjuk, majd óvatosan göngyölítjük.
  3. A zablisztet, a szódabikarbonátot, a tojást, a tejet, egy kiskanálnyi olajat és egy kevés szódavizet alaposan összekeverjük, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, kurkuma). Érdemes turmixot vagy robotgépet használni.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott (vagy kiolvasztott) spenótot és egy gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, és legalább 30 percig állni hagyjuk. Majd, ha igényli, szódavizet adunk még hozzá. Vastagabb palacsintatészta állagára van szükségünk. Folyós legyen, de ne túl híg!
  5. A tejfölbe belenyomunk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük, így az ízek összeérnek.
  6. A spenótos keveréket palacsintasütőben, egy csepp felmelegített olívaolajon és egy pici olvasztott vajon sütjük, mindkét oldalát. A barnás-zöldes szín jelzi, ha elkészült. Körülbelül 6-10 darabot kapunk, ha ezekkel az arányokkal dolgozunk. (Attól függ, hogy mennyire hagyjuk vékonyra a tésztát, illetve mekkora palacsintákat sütünk.)
  7. A lazacot egy másik serpenyőben, szintén néhány csepp olívaolajon és egy kis vajon átmelegítjük. Sütés közben nagyon enyhén borsozzuk és rácsepegtetünk 1-2 csepp citromlevet, a citrom csücskéből. (Tálaláshoz szép, vékony citromszeletekre van szükségünk, így a csücskét is megmenthetjük.)
  8. A kész palacsintára szórunk egy kis trappista sajtot, ráemelünk egy kis lazacot, megszórjuk füstölt sajttal és becsomagoljuk.
  9. A töltött palacsintát citromkarikával díszítjük és fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1059
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Imádom a lazacot, az új kedvencem. Igyekszem mindenbe belecsempészni. Most a spenótos palacsinta került sorra, és isteni lett.

Hozzávalók

Spenótos zabpalacsinta

Töltelékhez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...