Lazac duo
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baraka
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lazachoz
-
100g lazac127 kcal
-
3g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
21g lime5 kcal
-
2 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
1g kapribogyó0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
5g kaviár13 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A wasabis joghurthoz
-
3g joghurt2 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
202
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lazachoz
-
400g lazac508 kcal
-
10g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g koriander14 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
85g lime21 kcal
-
15g dijoni mustár9 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
5g kapribogyó1 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
20g kaviár53 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A wasabis joghurthoz
-
10g joghurt6 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
810
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lazachoz
-
44.8g lazac57 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
6.7g koriander2 kcal
-
19.1g citrom3 kcal
-
9.5g lime2 kcal
-
1.7g dijoni mustár1 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
0.6g kapribogyó0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
8.7g sonkahagyma3 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
2.2g kaviár6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A wasabis joghurthoz
-
1.1g joghurt1 kcal
-
1.1g habtejszín3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
91
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1725.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 441 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
202
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6902.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 5080 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 608.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 1766 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2401 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
810
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
-
1 dkg só
A tálaláshoz ízlés szerint
-
1 teáskanál kapribogyó
-
1 teáskanál szójaszósz
-
1 db sonkahagyma
-
1 teáskanál szezámolaj
-
só ízlés szerint
A wasabis joghurthoz
-
10 g joghurt
-
10 g habtejszín
-
1 csipet só
Elkészítés
A lazachoz
- Hasítsuk hosszába ketté a lazacfilét, a hasi részt, a toro-t vágjuk 0,5x0,5 cm-es kockákra.
- Keverjükössze a sót és a cukrot. Vegyüka lazac vastag részét, kenjükbe mindkét oldalát a mustárral, szórjukmeg a lereszelt citrushéjakkal, az összevágott koriander felével, és fektessükegy edénybe úgy, hogy alulról és felülről is egyenletesen burkolja a só-cukor keverék.
- Marináljukhűtőszekrényben 6 órán keresztül. Ha letelt az idő, hideg vízzel öblítsükle a sós cukrot, itassukle a nedvességet, és szeleteljükegy éles késsel 3-5 mm vékonyraa sashimit.
- Tálalás előtt 40 perccel vegyüka lazackockákat, adjukhozzá a maradék koriandert, ízesítsükszójaszósszal, lime és citromlével, mustárral, kapribogyóval, apróra vágott sonkahagymával, szezámolajjal. A végén sózzuk, ha szükséges. Osszukszét a tatárt 4 szép pohárba, és rakjukhűtőbe ½ órára.
- A marinálási idő alatt készítsükel a wasabis joghurt habot.
- Keverjükössze alaposa a hozzávalókat, töltsükhabszifonba, eresszünk bele két habpatront, és rakjukhűtőbe ½ órára.
- Rakjuka sasimit négy tányérra, dekoráljukvékony csíkokra vágott almával és nori algalappal, csepegtessünk rá szójaszószt. Helyezzükmellé a poharakat, díszítsüka tatárt a wasabi habbal, és ha van, pár szem lazacikrával.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2642
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Baraka
3 recept
Szemet gyönyörködtető, elegáns fogás a halas ételek szerelmeseinek. :)