r
Nosalty Logó

Lazac duo

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Baraka
Lazac duo
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 202 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 810 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 91 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 202 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    5080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    1766 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 810 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Elkészítés

A lazachoz

  1. Hasítsuk hosszába ketté a lazacfilét, a hasi részt, a toro-t vágjuk 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Keverjükössze a sót és a cukrot. Vegyüka lazac vastag részét, kenjükbe mindkét oldalát a mustárral, szórjukmeg a lereszelt citrushéjakkal, az összevágott koriander felével, és fektessükegy edénybe úgy, hogy alulról és felülről is egyenletesen burkolja a só-cukor keverék.
  3. Marináljukhűtőszekrényben 6 órán keresztül. Ha letelt az idő, hideg vízzel öblítsükle a sós cukrot, itassukle a nedvességet, és szeleteljükegy éles késsel 3-5 mm vékonyraa sashimit.
  4. Tálalás előtt 40 perccel vegyüka lazackockákat, adjukhozzá a maradék koriandert, ízesítsükszójaszósszal, lime és citromlével, mustárral, kapribogyóval, apróra vágott sonkahagymával, szezámolajjal. A végén sózzuk, ha szükséges. Osszukszét a tatárt 4 szép pohárba, és rakjukhűtőbe ½ órára.
  5. A marinálási idő alatt készítsükel a wasabis joghurt habot.
  6. Keverjükössze alaposa a hozzávalókat, töltsükhabszifonba, eresszünk bele két habpatront, és rakjukhűtőbe ½ órára.
  7. Rakjuka sasimit négy tányérra, dekoráljukvékony csíkokra vágott almával és nori algalappal, csepegtessünk rá szójaszószt. Helyezzükmellé a poharakat, díszítsüka tatárt a wasabi habbal, és ha van, pár szem lazacikrával.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2645
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac duo
Baraka 3 recept

Szemet gyönyörködtető, elegáns fogás a halas ételek szerelmeseinek. :)

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...