Laskasteak fehérbabpürével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
500 g fehérbab
-
500 g laskagomba
-
1 ek római kömény
-
1 ek koriander
-
2 ek chiliolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes fej fehér hagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
200 ml zöldség alaplé
-
1 citromból nyert citromhéj
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g fehérbab833 kcal
-
250g laskagomba73 kcal
-
179 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
10g chiliolaj88 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g fehérbab1665 kcal
-
500g laskagomba147 kcal
-
359 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
20g chiliolaj177 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g metélőhagyma2 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
33.4g fehérbab111 kcal
-
33.4g laskagomba10 kcal
-
3.3g tejmentes margarin24 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
1.3g chiliolaj12 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
12g fehér hagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.4g metélőhagyma0 kcal
-
13.4g zöldség alaplé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2722.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 322.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1077 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5444.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1289 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1056 mg
-
Foszfor 2113 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 90 mg
Víz
-
Összesen 645.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2154 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 711 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Elkészítés
- Egy serpenyőben megolvasztunk kevés Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, amit üvegesre párolunk, majd mehet bele a konzerves főtt bab. Fűszerezzük őrölt római köménnyel, korianderrel, valamint sóval és borssal, ízlés szerint.
- Öntsük fel alaplével, reszeljünk bele citromhéjat és facsarjunk bele a levéből is, majd hagyjuk 5-6 percig főni. Ezt követően egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsük simára, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, korrigáljuk az ízeket.
- A laskagombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt, és közepes lángon a gombák mindkét oldalát aranybarnára és ropogósra sütjük, egy másik serpenyővel lesúlyozva. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Sózzuk, borsozzuk, és csilis olajjal ízesítjük.
- A fehér babpürét egy tányérra halmozzuk, majd a vasalt laskagombát a pürére helyezzük. Friss metélőhagymával és savanyított lila hagymával díszítjük, és ha szeretnénk, egy kis extra csiliolajat is locsolhatunk a tetejére.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Egy ízletes és különleges ételt készítünk, amely tökéletes könnyed vacsora vagy akár előétel is lehet. A fehér babpüré krémes textúrája és a vasalt laskagomba füstös íze együtt igazán pikáns élményt nyújt. Ráadásul tej- és húsmentesen is sokszínű és teljes értékű. Kísérhetjük a fehér babpürét pirított kenyérszeletekkel vagy ropogós zöldségekkel, így egy igazán élvezetes és egészséges fogást varázsolhatunk magunknak!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!