r
Nosalty Logó

Laskasteak fehérbabpürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Laskasteak fehérbabpürével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1225
Kalória
67.3g
Fehérje
175.2g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
322.8g
Víz
-
Koleszterin
45.1g
Rost
11.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1077 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5444.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1056 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    645.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2154 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben megolvasztunk kevés Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, amit üvegesre párolunk, majd mehet bele a konzerves főtt bab. Fűszerezzük őrölt római köménnyel, korianderrel, valamint sóval és borssal, ízlés szerint.
  2. Öntsük fel alaplével, reszeljünk bele citromhéjat és facsarjunk bele a levéből is, majd hagyjuk 5-6 percig főni. Ezt követően egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsük simára, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, korrigáljuk az ízeket.
  3. A laskagombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt, és közepes lángon a gombák mindkét oldalát aranybarnára és ropogósra sütjük, egy másik serpenyővel lesúlyozva. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Sózzuk, borsozzuk, és csilis olajjal ízesítjük.
  4. A fehér babpürét egy tányérra halmozzuk, majd a vasalt laskagombát a pürére helyezzük. Friss metélőhagymával és savanyított lila hagymával díszítjük, és ha szeretnénk, egy kis extra csiliolajat is locsolhatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy ízletes és különleges ételt készítünk, amely tökéletes könnyed vacsora vagy akár előétel is lehet. A fehér babpüré krémes textúrája és a vasalt laskagomba füstös íze együtt igazán pikáns élményt nyújt. Ráadásul tej- és húsmentesen is sokszínű és teljes értékű. Kísérhetjük a fehér babpürét pirított kenyérszeletekkel vagy ropogós zöldségekkel, így egy igazán élvezetes és egészséges fogást varázsolhatunk magunknak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Villámgyors céklás fetakrém

Imádjuk a gyors és egyszerű mártogatósokat, és ez a gyönyörűen vibráló céklás-fetakrém a kedvencünk, télen-nyáron. Kb. 5 perc alatt elkészíthető és egy elég komoly partikaja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!