r
Nosalty Logó

Lasagne olasz mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
LilySun
Lasagne olasz mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Összeállítás

Összesen 836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Összeállítás

Összesen 5014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Összeállítás

Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3545 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    286.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8330.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    2486 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    1977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1660 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1046 micro
  • α-karotin
    1642 micro
  • β-karotin
    6381 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    21272 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 5014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    703 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Bolognai ragu

Besamelmártás

Összeállítás

Elkészítés

Bolognai ragu

  1. Az összevágott hagymát, a picire vágott (nem tört) fokhagymával és a lereszelt répával némi olajon megdinszteljük egy lefedhető serpenyőben.
  2. Egy edényben vizet forralunk, belehajigáljuk a paradicsomokat, 10-15 másodperc múlva kihalásszuk őket, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjukat. Késsel kivájjuk a közepüket felül, csak a húsára és a levére lesz szükségünk. Feldaraboljuk őket.
  3. Amint a hagyma már áttetsző, de még nem pirul, áttehetjük egy közepes edénybe alacsony tűzön (a serpenyőt el ne mosd még), hozzáadhatjuk a feldarabolt paradicsomokat, a konzervparadicsomot szószostul (de lehet csak friss paradicsom vagy csak konzerv is, ahogy esik) és a fűszereket. Borzasztó sok fűszer kell bele, nem kell megijedni a megadott mennyiségektől. :)
  4. Az eredetileg hagymás serpenyőbe megy a husi, nem kell alá semmi zsiradék. Hagyjuk elfőni a levét, aztán kevés olívaolajon tovább kavargatjuk. Ha kifehéredett (max.10 perc), borítsuk bele a paradicsomos szószba.
  5. Adjuk hozzá a maradék olívaolajat (kb. 1 dl), és a legalacsonyabb tűzön, lefedve, hagyjuk rotyogni vagy két órát. Vagy nyolcat. Komolyan, az olasz nagyi szerint nyolc az irányadó. Mindenki tegyen belátása szerint...:)

Besamelmártás

  1. Vajat felhevítjük, lisztet belelökjük, folytonosan kevergetjük, ha krémszínű lesz (ami már eddig is volt a vaj miatt, de mindegy), hozzáadjuk a meleg tejet lassan, kevergetve, igyekszünk csomómentességet tartani. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta jellegű legyen, aztán só, fehér bors és szerecsendió mehet bele. Utóbbival óvatosan, nagyon karakteres az íze!

Összeállítás

  1. Rétegezzük a tepsibe az alábbi sorrendben: - olívaolaj - besamel - tésztalapok (formára törhetjük) - ragu - sajt - besamel - tésztalapok - ragu - tésztalapok - összeöntött besamel és ragu mind a tetejére.
  2. Alufóliával letakarjuk, sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Vagy amíg a villa könnyen át nem szalad a tésztán, nekem éppen tovább sült a durumtésztám.
  3. Amikor már úgy tűnik (majdnem) kész, rászórjuk a reszelt sajtot és a mozzarellát, és visszaküldjük a sütőbe, amíg szépen rá nem olvad/meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30*20*8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1537
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 02.

Ajánló

A párom családja valamiért sült krumplival fogyasztaná, de nekem a paradicsomsaláta jobban tetszik elé/mellé (felkarikázott paradicsom, rájuk egy-egy szelet kis mozzarella, rá egy levélke vagy egy csipet bazsalikom, olívaolajjal meghintve). Vörösbort tessék mellé önteni boldog-boldogtalannak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne olasz mártással
LilySun 4 recept

A lasagne nekem olyan étel, aminek a hallatától is felgyorsul a szívverésem... Most úgy döntöttem, elkészítem a páromnak eredetiben, mert a bolti mártásos lasagne-tól égnek áll a hajam, ezt a szószt pedig már egyébként is évek óta szerettem volna elkészíteni. Hét éve már annak, hogy a paradicsomos ragu receptjét az első CouchSurferem (egy francia improvizációs színész) Yves megtanította nekem, őt pedig anno az olasz nagymamája avatta be, úgyhogy hatalmas izgalommal figyeltem és jegyzeteltem az elkészítés csínját-bínját. Eredetileg gnocchihoz társult a szósz, de én átemeltem a lasagne-ba, és milyen jól tettem! 

Hozzávalók

Bolognai ragu

Besamelmártás

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...