r
Nosalty Logó

Lasagne Livike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Livike29
Lasagne Livike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 6727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1121 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    429.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11004.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    3010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4136 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1326 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 6727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    423 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden réteget egyesével elkészítünk: A lasagne tésztát megfőzzük.
  2. A húsos réteget milánói alapként készítjük el. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon feltesszük pirítani. Ha megpirult, beletesszük a milánói alap fűszerkeveréket, gyors összekeverjük vele, és hozzáadjuk a darált húst. A paradicsomlével megöntjük, és puhára főzzük.
  3. A következő réteg a besamel mártás. Egy másik edényben hevítünk olajat. Ha felmelegedett, beletesszük a lisztet,és kicsit megpirítjuk benne. Ha megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejet. Ha az egész benne van, ismét a tűzre tesszük,és állandó kevergetés mellett felforraljuk, sóval és borssal ízlesítjük, majd elzárjuk.
  4. A zöldséges rétegnek én a mirelit mexikói zöldségkeveréket választottam, amit forró vízben puhára főzünk.
  5. Összeállítás: Egy magas falú tepsit válasszunk. A tepsi aljába kevés olajat szétkenünk és nagyon enyhén (!!!) megszórjuk zsemlemorzsával. (Ez felszívja a felesleges olajat és a tészta sem fog leragadni.)
  6. Alsó szint a tészta. Béleljük ki a tepsit a tésztával. Erre a rétegre jöhet a hús 1/3 része, következő réteg a zöldséges keverék fele, erre a besamel mártás felét tesszük, majd ismét tészta, majd a hús második harmada jön, és a zöldségkeverék másik fele. A besamel másik fele, erre tészta, a hús harmadik harmada, végül a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előremelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 67 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12378
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Livike konyhájából
Livike29 20 recept

Édesanyám receptjeként rengetegszer elkészítettem már én is ezt a fajta lasagnet. Minden réteget ízlés szerint lehet variálni. A húsos réteget készítheted más ízesítéssel, más zöldségekkel gazdagíthatod a tésztát. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...