r
Nosalty Logó

Lasagne con penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne con penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18882 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.2 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13834.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    3506 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    4634 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    6497.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1448 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151057 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 5563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1954 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A világos mártáshoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és tovább pirítjuk.
  2. Pár perc elteltével hozzáadjuk a tejszínnel, tejjel elkevert levesport, fűszerezzük, és pár percig főzzük. Ha felforrt, félretesszük.
  3. A paradicsommártáshoz a húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot, fűszerezzük, és jól kiforraljuk. Ha megvan, akkor ezt is félretesszük.
  4. Kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot, és kikenjük a tepsit.
  5. A tepsibe öntjük a tészta felét, eligazgatjuk, majd eloszlatjuk rajta a világos mártást. Ezután ráterítjük a maradék tésztát, és ezen eloszlatjuk a paradicsommártást. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben, magas hőfokon szépen összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14677
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az olasz ízeket, a tésztás fogásokat. Ezt a receptet Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyvében olvastam, csak végeztem rajta némi változtatást. A lasagne tésztát pennére cseréltem, a marhahúst sertéshúsra... A végeredmény eddig minden vendégünknél sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...