r
Nosalty Logó

Lasagne 5. - bolognai mártásból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sasika
Lasagne 5. - bolognai mártásból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2670 micro
  • β-karotin
    7244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15026 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10420.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    565 mg
  • Kálcium
    2818 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    3664 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5060 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1484 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    10680 micro
  • β-karotin
    28976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60104 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 7041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1562 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítünk egy besamel mártást: a tejet feltesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
  2. Másik edényben világos vajas rántást készítünk vajból (vagy margarinból) és a lisztből.
  3. Beleöntjük a forró tejet és jól kiforraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha az állaga bevonóképes, tehát se nem híg se nem sűrű.
  5. Vizet forralunk a tésztának és utána megfőzzük benne. Ezután lehűtjuk, és konyharuhára kiterítjük lecsöpögni.
  6. A tepsit kivajazzuk, majd rakunk bele egy réteg tésztát. Erre rakunk a besamell mártásból, majd bőven a bolognai mártásból és végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, még a tepsi tele nem lesz.
  8. Zárásként a tetején sajt szerepeljen
  9. Kb. 40 percig forró sütőben megsütjük, egy picit hagyjuk hűlni és felvágjuk nagy kockákra.
  10. Tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 65510
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Azért is remek ez a recept, mert a bolognai mártást egyszer kell elkészíteni. Hiszen egyik része lehet spagettivel, a másik pedig a lasagne-hoz. A kettő közti időben nagyon jól elvan a mélyhűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sasika 5 recept

Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...