Lapin aux olives
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
175g nyúlcomb238 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
175g fehérbor144 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
12 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
125g olajbogyó145 kcal
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g nyúlcomb476 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
350g fehérbor287 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
24 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
250g olajbogyó290 kcal
Összesen
1659
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.9g nyúlcomb23 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
12.5g zeller5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16.9g fehérbor14 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
1 kcal
-
0.2g vörösborecet0 kcal
-
24.1g csirke alaplé2 kcal
-
12g olajbogyó14 kcal
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3240.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 2179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 606.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3424 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6480.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1217 mg
-
Nátrium 4357 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1213 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6847 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13896 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
1659
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 669 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg nyúlcomb
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db zeller
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
2 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3.5 dl fehérbor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
1 ek vörösborecet
-
5 dl csirke alaplé
Elkészítés
- A nyúlcombokat egy nagy fazékba tesszük a durván felvágott hagyma, répa, zeller, illetve a fokhagyma, a babérlevél, a petrezselyem, a rozmaring és az egészbors társaságában (utólag jöttem rá, hogy ezeket jobb lett volna fűszerzacskóba tenni). Mindezt leöntjük 3,5 dl fehérborral, és legalább 2 órán át állni hagyjuk.
- Ezután a nyúlcombokat kivesszük, megszárítgatjuk, a zöldségeket és a folyadékot különválasztjuk. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy negyed csésze lisztbe forgatjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a vajat, ezután pedig a nyúlcombokat, a húst barnára pirítjuk - oldalanként úgy 3-4 percig, végül kivesszük a fazékból.
- A zöldségeket is alaposan megpirítjuk, amíg barnák és karamellizáltak nem lesznek, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és egy ek lisztet, fakanállal jól összedolgozzuk mindezt. Kevés további főzés után jöhet hozzá az ecet és a marináláshoz használt folyadék (azaz a korábban használt bor).
- Nagy lángon főzzük el a felesleges levet, amíg a szószunk meg nem áll a kanál hátulján. Ekkor jöhet bele a csirkealaplé, és a nyúlcombok, mindezt egy órán át főzzük.
- Ha kész, dobáljuk bele az olívabogyókat, és kevés friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 37227
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Olivás nyulat készítettem főételként Anthony Bourdain Les Halles szakácskönyvéből. Igazából magával a nyúlhússal eddig nem voltak se túl jó, se túl rossz tapasztalataim, de ritkán ettem mostanáig, magam pedig még sosem dolgoztam vele. Ahhoz képest, hogy milyen szapora jószágokról van szó, nem könnyű beszerezni, én a Nagycsarnokban vettem nyúlcombokat, az első hentesnél érdeklődtem a földszinten, de mondta, hogy csak lenn van az alagsorban, menjek le, és keressem meg ott a Pisti nevű hentest, a küldetés sikerült, Pisti repertoárjában tényleg szerepelt a nyúlhús is.