Langallóban sült húsvéti sonka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Majam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sonkafőzés
-
83g füstölt tarja150 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
Langallókészítés
-
17g tej9 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
5 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
63 kcal
-
58g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
Összeállítás
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
688
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sonkafőzés
-
500g füstölt tarja900 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Langallókészítés
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
540g finomliszt1966 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
350g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
Összeállítás
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4125
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sonkafőzés
-
19.7g füstölt tarja36 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
Langallókészítés
-
3.9g tej2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
21.3g finomliszt78 kcal
-
15.8g burgonya9 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
13.8g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összeállítás
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
7.1g főtt tojás11 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
163
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2319.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 1952 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
688
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.7 g
Zsír
-
Összesen 145.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13915.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 11714 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
4125
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Sonkafőzés
-
50 dkg füstölt tarja
-
3 db babérlevél
-
2 csipet fekete bors
-
1 közepes db vöröshagyma
Langallókészítés
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
3 dkg friss élesztő
-
54 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3.5 dl víz
-
1 teáskanál só
Összeállítás
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 ek sertészsír
-
3 db főtt tojás
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Sonkafőzés
- Előző este hideg vízbe áztatjuk a sonkát.
- Másnap feltesszük 2 liter vízbe, a fűszerekkel főni. Én kuktában szoktam feltenni, kb. 2-3 órai lassú főzés után levesszük a gázról, és a levében hagyjuk a sonkát kihűlni. Így remek szaftos marad.
Langallókészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, és pucolás után áttörjük. Kihűtjük.
- A langyos tejbe cukrot teszünk, és felfuttatjuk az élesztőt
- Összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval, dolgozzunk robotgéppel, mert elég ragacsos a tészta.
- Olajos kézzel kicsit megemeljük a tésztát, lisztezzük a tészta tetejét, és kelesztjük kb. 1 órát.
Összeállítás
- A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk.
- A cseréptálat kikenjük olajjal. A langalló felét elsimítjuk benne olajos kézzel. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, és rátesszük. Rászórjuk a pirított hagymát, elegyengetjük rajta. Ezután következik a szeletelt főtt tojás, majd az egészet befedjük a langalló másik felével. Olajos kézzel eligazítjuk a tésztát.
- Hideg sütőbe tesszük a tálat az étellel, ami 180 fokra kapcsolunk. Amint egy kis színt kap a teteje, befedjük a tálat egy fél órára. Majd ezután levesszük a fedőt, és addig sütjük az egészet, amíg szép piros nem lesz a tészta.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1901
- Feltöltés dátuma: 2019. április 25.
Ajánló
Tipikus húsvéti étel. Nagyon laktató, ízletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
Majam
8 recept
Életemben először készítettem ezt a receptet. Csak egy ötlet volt, hogy tésztában készüljön, és húsvéti ételeket tartalmazzon. Vendégváró, nagy adag. A langalló receptjét már ismertem, a többit improvizáltam. Cseréptálban készült.