r
Nosalty Logó

Langallóban sült húsvéti sonka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majam
Langallóban sült húsvéti sonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 4125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13915.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    11714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 4125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Elkészítés

Sonkafőzés

  1. Előző este hideg vízbe áztatjuk a sonkát.
  2. Másnap feltesszük 2 liter vízbe, a fűszerekkel főni. Én kuktában szoktam feltenni, kb. 2-3 órai lassú főzés után levesszük a gázról, és a levében hagyjuk a sonkát kihűlni. Így remek szaftos marad.

Langallókészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és pucolás után áttörjük. Kihűtjük.
  2. A langyos tejbe cukrot teszünk, és felfuttatjuk az élesztőt
  3. Összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval, dolgozzunk robotgéppel, mert elég ragacsos a tészta.
  4. Olajos kézzel kicsit megemeljük a tésztát, lisztezzük a tészta tetejét, és kelesztjük kb. 1 órát.

Összeállítás

  1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. A cseréptálat kikenjük olajjal. A langalló felét elsimítjuk benne olajos kézzel. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, és rátesszük. Rászórjuk a pirított hagymát, elegyengetjük rajta. Ezután következik a szeletelt főtt tojás, majd az egészet befedjük a langalló másik felével. Olajos kézzel eligazítjuk a tésztát.
  3. Hideg sütőbe tesszük a tálat az étellel, ami 180 fokra kapcsolunk. Amint egy kis színt kap a teteje, befedjük a tálat egy fél órára. Majd ezután levesszük a fedőt, és addig sütjük az egészet, amíg szép piros nem lesz a tészta.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1901
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 25.

Ajánló

Tipikus húsvéti étel. Nagyon laktató, ízletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életemben először készítettem ezt a receptet. Csak egy ötlet volt, hogy tésztában készüljön, és húsvéti ételeket tartalmazzon. Vendégváró, nagy adag. A langalló receptjét már ismertem, a többit improvizáltam. Cseréptálban készült.

Hozzávalók

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...