r
Nosalty Logó

Laktóz- és gluténmentes marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bambi46
Laktóz- és gluténmentes marlenka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az útifű maghéjat keverjük el a tej felével, és amíg pár perc alatt kocsonyás állagú lesz, addig a többi hozzávalót készítsük össze egy nagy edényben. Majd az útifű maghéjat is hozzáadva gyúrjunk tésztát. Ha úgy látjuk, hogy nem elég nedves a tészta, adhatunk hozzá még tejet. Ha nem szeretnénk ennyiféle lisztet használni, a lisztmennyiség megosztható zabpehelyliszt és rizsliszt/kókuszliszt között is. Ebben az esetben lehet hogy picit több liszt kell majd, hogy felvegye a nedvességet, mivel a lenmagliszt magas nedvszívó tulajdonságú liszt.
  2. A tésztát osszuk 4 egyenlő részre, és kb. 25x30-as méretre nyújtva, sütőpapírra helyezve süssük meg egyenként. A nyújtásnál használjunk kukorica- vagy rizslisztet. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig kell sütni a lapokat. (Ha van nagy gáztepsink, akkor 2 részletben is meg lehet sütni a lapokat, majd azokat két egyenlő részre kettévágva megkapjuk a 4 kisebb lapot.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejből, a "cukor" feléből és a pudingpor+keményítő keverékéből főzzünk kemény krémet.
  2. A margarint a "cukor" másik felével és a vanília aromával, valamint a vaníliás cukorral kicsit habosítsuk fel, majd a habtejszínből a habfixáló segítségével verjünk kemény habot. (Ha valaki édesszájú, akkor ízlés szerint tehet bele több édesítőt is.)
  3. Ha a krém kihűlt, elkeverjük benne a felhabosított vajat, majd egy lyukas fakanál segítségével lazán, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  4. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak. Minél többet áll, annál puhább lesz a süti. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint szórjuk meg neszkakaóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 8429
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktóz- és gluténmentes marlenka
Bambi46 11 recept

Ez az "egyszerű marlenka recept" kicsit kalória szegényebb glutén- és laktózmentes verziója. :) Nagyon könnyű krémes, puha állagú, isteni süti.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...