Laktóz- és gluténmentes marlenka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bambi46
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
17g zabpehelyliszt67 kcal
-
4g lenmagliszt11 kcal
-
4g szezámliszt16 kcal
-
8g kókuszliszt22 kcal
-
4g méz13 kcal
-
90 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
0g útifű maghéj2 kcal
-
5 kcal
-
4 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
83g laktózmentes tej49 kcal
-
29 kcal
-
10 kcal
-
21g xilit50 kcal
-
3 kcal
-
42 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
509
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
200g zabpehelyliszt808 kcal
-
50g lenmagliszt138 kcal
-
50g szezámliszt191 kcal
-
100g kókuszliszt259 kcal
-
50g méz152 kcal
-
150g tejmentes margarin1076 kcal
-
200g xilit480 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
100g laktózmentes tej59 kcal
-
46 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
1000g laktózmentes tej590 kcal
-
343 kcal
-
114 kcal
-
250g xilit600 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
502 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
6086
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
7.4g zabpehelyliszt30 kcal
-
1.9g lenmagliszt5 kcal
-
1.9g szezámliszt7 kcal
-
3.7g kókuszliszt10 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
5.6g tejmentes margarin40 kcal
-
7.4g xilit18 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g útifű maghéj1 kcal
-
3.7g laktózmentes tej2 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
37.1g laktózmentes tej22 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.1g kukoricakeményítő4 kcal
-
9.3g xilit22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
2.6g tejmentes margarin19 kcal
-
7.4g növényi tejszín19 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
227
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
509
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 298.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4616.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 867 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 1432 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 683.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 149.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1958 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1844 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 855 micro
Összesen
6086
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 5.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
20 dkg zabpehelyliszt
-
5 dkg lenmagliszt
-
10 dkg kókuszliszt
-
2 ek méz
-
15 dkg tejmentes margarin
-
2 db tojás
-
2 kk szódabikarbóna
-
1 ek útifű maghéj
-
1 dl laktózmentes tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a krémhez
-
10 dl laktózmentes tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dkg tejmentes margarin
-
1 csomag habfixáló
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Az útifű maghéjat keverjük el a tej felével, és amíg pár perc alatt kocsonyás állagú lesz, addig a többi hozzávalót készítsük össze egy nagy edényben. Majd az útifű maghéjat is hozzáadva gyúrjunk tésztát. Ha úgy látjuk, hogy nem elég nedves a tészta, adhatunk hozzá még tejet. Ha nem szeretnénk ennyiféle lisztet használni, a lisztmennyiség megosztható zabpehelyliszt és rizsliszt/kókuszliszt között is. Ebben az esetben lehet hogy picit több liszt kell majd, hogy felvegye a nedvességet, mivel a lenmagliszt magas nedvszívó tulajdonságú liszt.
- A tésztát osszuk 4 egyenlő részre, és kb. 25x30-as méretre nyújtva, sütőpapírra helyezve süssük meg egyenként. A nyújtásnál használjunk kukorica- vagy rizslisztet. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig kell sütni a lapokat. (Ha van nagy gáztepsink, akkor 2 részletben is meg lehet sütni a lapokat, majd azokat két egyenlő részre kettévágva megkapjuk a 4 kisebb lapot.)
Hozzávalók a krémhez
- A tejből, a "cukor" feléből és a pudingpor+keményítő keverékéből főzzünk kemény krémet.
- A margarint a "cukor" másik felével és a vanília aromával, valamint a vaníliás cukorral kicsit habosítsuk fel, majd a habtejszínből a habfixáló segítségével verjünk kemény habot. (Ha valaki édesszájú, akkor ízlés szerint tehet bele több édesítőt is.)
- Ha a krém kihűlt, elkeverjük benne a felhabosított vajat, majd egy lyukas fakanál segítségével lazán, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
- Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak. Minél többet áll, annál puhább lesz a süti. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint szórjuk meg neszkakaóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 8429
- Feltöltés dátuma: 2017. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bambi46
11 recept
Ez az "egyszerű marlenka recept" kicsit kalória szegényebb glutén- és laktózmentes verziója. :) Nagyon könnyű krémes, puha állagú, isteni süti.