Szezámliszt

Leírás

Szezámmagból készült alacsony kalóriatartalmú, egészséges lisztféle. A szezámmagból hidegen kipréselik az olaját, majd finomra őrlik, így készül a szezámliszt. Kiválóan alkalmas sütésre, illetve szószok, mártások sűrítésére. Sütés esetén érdemes más gluténmentes liszttel keverni, hogy biztosan megfelelő állagú tésztát kapjunk. Számos értékes rostot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, illetve fehérje tartalma is magas, ezzel szemben omega-6 zsírsav tartalma alacsonyabb, mint a feldolgozatlan szezámmagé. A szezámliszt nagyobb mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot és cinket, utóbbi nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem elősegíti a szellemi teljesítőképességet is. Miután a cink nagyobb mennyiségben főként húsokból tud felszívódni, a szezámliszt használata kifejezetten ajánlott vegetáriánusoknak. Alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is nyugodtan használhatják, de rendkívül népszerű az ún. paleolit étrendet követők körében is.

Szezámliszt
382
Kalória
40.3g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
6.6g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Szezámliszt

fehérjetartalom

40.32 g

zsírtartalom

11.152 g

szénhidráttartalom

35.14 g

víztartalom

6.61 g

gramm szezámliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

810 mg

Magnézium

362 mg

Kalcium

150 mg

Nátrium

41 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.152 g

Niacin - B3 vitamin

12.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.76 mg

Tiamin - B1 vitamin

2.53 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

40.32 g

Zsír

telített zsírsav

1.634 g

egyszeresen telített zsírsav

4.405 g

többszörösen telített zsírsav

5.113 g

ásványi anyagok

Kalcium

150 mg

Vas

14.3 mg

Magnézium

362 mg

Foszfor

810 mg

Nátrium

41 mg

Cink

10.7 mg

Réz

1.432 mg

Mangán

1.403 mg

szénhidrát

víz

6.61 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

2.53 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.27 mg

Niacin - B3 vitamin

12.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.76 mg

Folát

29 µg

A vitamin

3 µg

B6 vitamin

0.152 g

37 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...