Laktató töltött batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5g víz0 kcal
-
75 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g víz0 kcal
A töltelékhez
-
32g csemegeuborka8 kcal
-
15g trappista sajt53 kcal
-
40g csemegekukorica34 kcal
-
40g gombakonzerv13 kcal
-
25g párizsi68 kcal
-
5g kolbász23 kcal
-
1g ketchup1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A sütéshez
-
34g napraforgó olaj301 kcal
Összesen
961
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A töltelékhez
-
320g csemegeuborka75 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
400g csemegekukorica344 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
250g párizsi683 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
5g ketchup5 kcal
-
3g oregánó8 kcal
A sütéshez
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
9593
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
A töltelékhez
-
9.7g csemegeuborka2 kcal
-
4.6g trappista sajt16 kcal
-
12.2g csemegekukorica10 kcal
-
12.2g gombakonzerv4 kcal
-
7.6g párizsi21 kcal
-
1.5g kolbász7 kcal
-
0.2g ketchup0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A sütéshez
-
10.4g napraforgó olaj91 kcal
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1308.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 107.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
961
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 216.5 g
Zsír
-
Összesen 573.4 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 215 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 164 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13087 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 443 mg
-
Kálcium 1265 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 2490 mg
-
Nátrium 8366 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1076 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 177 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1030 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 465 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 3064 micro
Összesen
9593
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
50 g élesztő
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 tk só
A töltelékhez
-
8 db csemegeuborka
-
150 g trappista sajt
-
250 g párizsi (lehet többféle felvágott is: gépsonka, mexikói, chilis vagy sajtos is, ízlés szerint)
A sütéshez
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Kelesztőtálba tesszük a lisztet, közepébe lyukat formálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, vizet öntünk rá, míg el nem lepi rendesen, cukozzuk.
- Amikor felfutott az élesztő, mehet hozzá a só, tojás, olaj, majd alaposan kézel öszedolgozzuk. Folyamatosan adagolunk hozzá vizet, amíg a tészta könnyen gyúrhatóvá, kissé ragacsos, könnyű állagúvá nem válik (sima kelt tészta).
- Ha a tésztánk összeállt, az edényt lefedjük, majd kelni hagyjuk a tésztát, lehetőség szerint nem huzatos, meleg helyen. Az edényt célszerű átlátszó fedővel vagy fóliávallefedni, hogy később belelássunk. Tilos a fedőt emelgetni, a tálat mozgatni.
- Amíg kel a tészta, megcsináljuk a tölteléket: a fenti hozzávalókat aprócska kockákra vágjuk, fűszerezzük, ketchupot adunk hozzá ízlés szerint.(Nálunk ekkora mennyiséghez kb. fél tubust.) Majd összekeverjük az egészet.
- Amikor megkelt a tészta(amikor már hozzáér bőven a fedőhöz), nyújtódeszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük 1-1 ek töltelékkel, majd félbehajtva összeragasztjuk, alaposan lenyomkodjuk a tészta szélét, hogy ne nyíljon ki az immáron megtöltött batyunk.
- Olajban közepes lángon forgatva aranybarnára pirítjuk mindet. Oldalanként 3-3 perc kb.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6723
- Feltöltés dátuma: 2012. december 27.
Ajánló
Frissen sülve, melegen a legjobb, mint minden, de másnap is tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesanyámmal közösen újítottunk be valami gyors, könnyen elkészíthető, de laktató finomságot. Ez lett az eredmény!:)