r
Nosalty Logó

Laktató töltött batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Laktató töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 9593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    573.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13087 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    8366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    3064 micro
Összesen 9593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kelesztőtálba tesszük a lisztet, közepébe lyukat formálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, vizet öntünk rá, míg el nem lepi rendesen, cukozzuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, mehet hozzá a só, tojás, olaj, majd alaposan kézel öszedolgozzuk. Folyamatosan adagolunk hozzá vizet, amíg a tészta könnyen gyúrhatóvá, kissé ragacsos, könnyű állagúvá nem válik (sima kelt tészta).
  3. Ha a tésztánk összeállt, az edényt lefedjük, majd kelni hagyjuk a tésztát, lehetőség szerint nem huzatos, meleg helyen. Az edényt célszerű átlátszó fedővel vagy fóliávallefedni, hogy később belelássunk. Tilos a fedőt emelgetni, a tálat mozgatni.
  4. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a tölteléket: a fenti hozzávalókat aprócska kockákra vágjuk, fűszerezzük, ketchupot adunk hozzá ízlés szerint.(Nálunk ekkora mennyiséghez kb. fél tubust.) Majd összekeverjük az egészet.
  5. Amikor megkelt a tészta(amikor már hozzáér bőven a fedőhöz), nyújtódeszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük 1-1 ek töltelékkel, majd félbehajtva összeragasztjuk, alaposan lenyomkodjuk a tészta szélét, hogy ne nyíljon ki az immáron megtöltött batyunk.
  6. Olajban közepes lángon forgatva aranybarnára pirítjuk mindet. Oldalanként 3-3 perc kb.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6723
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Ajánló

Frissen sülve, melegen a legjobb, mint minden, de másnap is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámmal közösen újítottunk be valami gyors, könnyen elkészíthető, de laktató  finomságot. Ez lett az eredmény!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...