r
Nosalty Logó

Lakodalmas mézeskalács Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Lakodalmas mézeskalács Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1287.8 g
  • Cukor
    699 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 6675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot és a mézet összeolvasztjuk, majdlehűtjük.
  2. A langyos vajas keverékben elkeverjük az egész tojást és a tojássárgáját.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, sütőporral, a szódabikarbónával,a fűszerkeverékkel és a reszelt narancshéjjal, citromhéjjal.
  4. A tésztát egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
  5. Másnap kb. 3mm vékonyságúra kinyújtjuk. Szívformákat szaggatunk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben közepes hőfokon (kb. 180 fokon) kisütjük őket. Ha túl forró a sütő, a sütemények elveszítik a szép formájukat, mert túl gyorsan megnőnek.
  7. 7 nagy tepsivel lesz, de nem érdemes vele kapkodni, és ne rakjunk be több tepsivel egyszerre még a légkeveréses sütőbe se! 10-12perc alatt kisül 1-1 tepsivel, amíg a többit kiszúrjuk a formákkal.
  8. Amikor kivesszük a sütőből, nagyon puha a tészta, ezért várjunk egy kicsit, mielőtt tálcákra raknánk, amiken majd díszíteni fogjuk.
  9. Ha minden mézeskalácsot kisütöttünk, következhet a díszítés. (Az sem baj, ha erre csak másnap kerül sor.)
  10. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként hozzákeverjük a porcukrot és az ecetet. Jó sűrű legyen a massza!
  11. Erős nejlonzacskókba rakjuk a masszát, kicsi lyukat vágunk a zacskók sarkából. Megcsavarjuk a zacskót, hogy ne folyjon vissza a máz a kezünkre. Enyhén nyomjuk a mázat a mézeskalácsokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 30252
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Augusztusban volt a lányom esküvője, amire napokig díszítettük a mézeskalácsokat. Felejthetetlen volt a készülődés is, és nagy sikert arattak a díszített kis szívecskék mind a vendégek, mind a nézelődők között. A templomi esküvő után kínálta a menyasszony a fonott kis kosarából a násznépet és az éppen arra járó embereket.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...