Lajos Mari répatortamuffinja
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A süteményhez
-
28g citrom4 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
37g sárgarépa13 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g törökmogyoró210 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
6 kcal
-
22g napraforgó olaj192 kcal
A mázhoz
Összesen
907
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A süteményhez
-
170g citrom26 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
220g sárgarépa80 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g törökmogyoró1258 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
130g napraforgó olaj1149 kcal
A mázhoz
Összesen
5439
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A süteményhez
-
9.2g citrom1 kcal
-
14.1g narancs5 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
10.9g törökmogyoró68 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
7.1g napraforgó olaj62 kcal
A mázhoz
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 98.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1139 micro
-
β-karotin 2734 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
907
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 300.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3293.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 1434 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.2 g
-
Cukor 427 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 593.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1893 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 6834 micro
-
β-karotin 16406 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1527 micro
Összesen
5439
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A süteményhez
-
1 db citrom
-
1 db narancs
-
220 g sárgarépa
-
200 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
200 g porcukor
-
130 ml napraforgó olaj
A mázhoz
Elkészítés
A süteményhez
- Papírkapszlikkal kibélelünk egy 12 csészés muffinformát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- A citromot és a narancsot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, aztán hozzákeverjük a mogyorót.
- A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 100 g apránként hozzáadott porcukorral félkemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék 100 g porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán a vékony sugárban hozzáöntött olajjal, végül belereszeljük a citrom és narancs héját. Először lazán beleforgatjuk a hab 1/3-át, aztán több részletben, felváltva a maradék habot és a mogyorós lisztet, végül a sárgarépát.
- Arányosan elosztva, fagylaltadagolóval vagy két evőkanállal a muffinformába szedjük a masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük a muffinokat, aztán óvatosan lehántjuk róluk a papírtálkákat (hogy a máz majd csinosan lecsoroghasson az oldalukon), és rácsra sorakoztatjuk öket.
A mázhoz
- Miközben a muffin sül, a díszítéshez erőteljesen átgyúrjuk a kétféle marcipánt (kezünk melegétől jól formálhatóvá válnak). A narancssárgából ujjnyi vastag rudat sodunk, 12 db 1 cm vastag szeletkét vágunk belőle, majd tenyerünk-ujjaink között, egyik végén elkeskenyedő répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk őket. A zöld marcipánt vékony lapra nyújtjuk, porcukorba mártogatott almalyukasztóval (vagy gyűszűvel) 24 pici korongot szúrunk ki belőle, aztán levélkéket formázva összecsippentjük őket.
- . A mázhoz a citromot kettévágjuk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 3-4 ek. citromlét és a porcukrot sűrű krémmé keverjük, „fejjel lefelé” belemártogatjuk a muffinokat, és visszatesszük őket a rácsra. Mielőtt a máz teljesen megkötne, mindegyik muffin tetejére 1 marcipánrépát és két levélkét illesztünk. Hűvös, levegős helyen 2-3 órán át száradni hagyjuk. Lapos tálra sorakoztatva tálaljuk; tejszínhabot kínálhatunk mellé. Jól záródó dobozban sokáig frissen maradó, finom sütemény, amelyet kávé, tea mellé kínálhatunk. Mélyhűthető!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 11472
- Feltöltés dátuma: 2019. április 12.
Ajánló
Citrommáz helyett bevonhatjuk a tetejét (100 g) fehér csokoládéval is, amelyet meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztunk, és simára keverünk 1-2 ek. napraforgóolajjal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A répatorta miniatűr formája, házi készítésű, húsvéti dekorációból, a nagyszerű Lajos Mari konyhájából!