r
Nosalty Logó

Lajos Mari répatortamuffinja

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Lajos Mari répatortamuffinja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 5439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1139 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6834 micro
  • β-karotin
    16406 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 5439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A mázhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. Papírkapszlikkal kibélelünk egy 12 csészés muffinformát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A citromot és a narancsot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, aztán hozzákeverjük a mogyorót.
  3. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 100 g apránként hozzáadott porcukorral félkemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék 100 g porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán a vékony sugárban hozzáöntött olajjal, végül belereszeljük a citrom és narancs héját. Először lazán beleforgatjuk a hab 1/3-át, aztán több részletben, felváltva a maradék habot és a mogyorós lisztet, végül a sárgarépát.
  4. Arányosan elosztva, fagylaltadagolóval vagy két evőkanállal a muffinformába szedjük a masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük a muffinokat, aztán óvatosan lehántjuk róluk a papírtálkákat (hogy a máz majd csinosan lecsoroghasson az oldalukon), és rácsra sorakoztatjuk öket.

A mázhoz

  1. Miközben a muffin sül, a díszítéshez erőteljesen átgyúrjuk a kétféle marcipánt (kezünk melegétől jól formálhatóvá válnak). A narancssárgából ujjnyi vastag rudat sodunk, 12 db 1 cm vastag szeletkét vágunk belőle, majd tenyerünk-ujjaink között, egyik végén elkeskenyedő répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk őket. A zöld marcipánt vékony lapra nyújtjuk, porcukorba mártogatott almalyukasztóval (vagy gyűszűvel) 24 pici korongot szúrunk ki belőle, aztán levélkéket formázva összecsippentjük őket.
  2. . A mázhoz a citromot kettévágjuk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 3-4 ek. citromlét és a porcukrot sűrű krémmé keverjük, „fejjel lefelé” belemártogatjuk a muffinokat, és visszatesszük őket a rácsra. Mielőtt a máz teljesen megkötne, mindegyik muffin tetejére 1 marcipánrépát és két levélkét illesztünk. Hűvös, levegős helyen 2-3 órán át száradni hagyjuk. Lapos tálra sorakoztatva tálaljuk; tejszínhabot kínálhatunk mellé. Jól záródó dobozban sokáig frissen maradó, finom sütemény, amelyet kávé, tea mellé kínálhatunk. Mélyhűthető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11472
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Ajánló

Citrommáz helyett bevonhatjuk a tetejét (100 g) fehér csokoládéval is, amelyet meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztunk, és simára keverünk 1-2 ek. napraforgóolajjal.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répatorta miniatűr formája, házi készítésű, húsvéti dekorációból, a nagyszerű Lajos Mari konyhájából!

Hozzávalók

A süteményhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...