r
Nosalty Logó

Különleges töltött borda

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Különleges töltött borda
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bordához

A töltelékhez

692
Kalória
40.7g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
45.4g
Zsír
167.9g
Víz
182.5g
Koleszterin
2g
Rost
2.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A bordához

A töltelékhez

Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A bordához

A töltelékhez

Összesen 2768 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A bordához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.5 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6734.1 g
  • Cink
    532 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    53 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 2768 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A bordához

  1. A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítjuk.
  2. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverjük.
  3. A húsba egy éles késsel zsebet vágunk, beletesszük a baconszeletet és a töltelék egyhatodát.
  4. Kicsit összenyomkodjuk, szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle).
  5. Sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk
  6. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk.
  7. A serpenyőből kiöntjük a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntünk bele, egy húsleveskockát feloldunk benne és az egészet a húsokra öntjük.
  8. Alufóliával lezárjuk és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütjük.
  9. Levesszük róla a fóliát, és kicsit megpirítjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ennél a receptnél főleg a tölteléktől lesz különleges a hús. Ezt a tölteléket már egyben sült hústekercsnél is alkalmaztam, és mindkét változatnak nagy sikere volt. További 8 fázisfotót az elkészítéséről ITT találtok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!