r
Nosalty Logó

Különleges csokis-meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Különleges csokis-meggyes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Előző este a meggyet 3 darab szegfűszeggel és 100 g konyakkal beáztatjuk és a hűtőben hagyjuk. A torta készítésekor jól lecsepegtetjük, a lé minden cseppét felfogva.
  2. Az alaphoz vízfürdőn felolvasztjuk a csokit, kissé kihűtve hozzákeverjük az összes többi anyagot, és egy sütőpapírral kibélelt, levehető aljú tortaformában 170 fokon 15 percig sütjük.
  3. Ha kissé kihűlt az alap, a hűtőbe tesszük, elkészítjük a vaníliapudingot, kihűtve az alapra kenjük, vissza a hűtőbe.
  4. A jól lecsepegtetett meggyet szépen körbe-körbe rátesszük a vanílakrémünkre.
  5. Elkészítjük a zselét. Megmérjük, hogy hány dl konyakos meggylevünk van, ezt kell annyi vízzel kiegészíteni, hogy 5 dl-t kapjunk. A vizet felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint, ha már egynemű, hozzáadjuk a meggylevet is, és a hűtőbe tesszük kocsonyásodni, de nem szabad teljesen megkötnie.
  6. Amíg kocsonyásodik a zselénk, elkészítjük a csokimousset; a tejszínt felforralva ráöntjük a darabos csokira, hűtjük, ha már 35-38 fokos (langyos-hideg), összekeverjük a felvert tejszínnel.
  7. Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kanállal rámerjük a meggyekre szépen lassan a félig megkötött zselét, vissza a hűtőbe, ha teljesen megkocsonyásodott a zselé, szépen kanalanként rákenjük a csokimousset is.
  8. Vissza a hűtőbe, 4-5 óra elmúltával levesszük a tortakarikát, csokiforgáccsal, porcukorral, rászitált kakaóval, meggyszemekkel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16153
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Egy kis kupica meggylikőr és egy nagy pohár hideg víz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A különleges, kedvenc csoki mousse tortámat alakítottam át a Haas Natural versenyére, feketeerdő ízkombinációval. Liszt, vaj nélkül, nagyon kevés cukorral... A mandulás alapon vanília, konyakos meggy-keserű csoki... hatalmas ízharmónia.

Hozzávalók

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...