Különleges csokis-meggyes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
13g mandula74 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
4 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
A fehér krémhez
-
17 kcal
A meggyes zseléhez
-
2g zselatin5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
50g meggy23 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A csoki mousse-hoz
-
35g csokoládé191 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
Összesen
534
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
125g mandula738 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
38 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A fehér krémhez
-
171 kcal
A meggyes zseléhez
-
15g zselatin50 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g meggy225 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A csoki mousse-hoz
-
350g csokoládé1911 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
5323
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
7.1g mandula42 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
3.4g tojásfehérje2 kcal
-
2.8g habtejszín8 kcal
-
0.6g kukoricakeményítő2 kcal
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
A fehér krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
A meggyes zseléhez
-
0.8g zselatin3 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
28.3g meggy13 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A csoki mousse-hoz
-
19.8g csokoládé108 kcal
-
17g habtejszín50 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
534
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 346.8 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 587 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4266.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 942 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1003 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.2 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 771.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 3874 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
5323
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Az alaphoz
-
100 g porcukor
-
60 g tojásfehérje
-
10 g kukoricakeményítő
-
50 g étcsokoládé
A fehér krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A meggyes zseléhez
-
1 csapott ek cukor
-
500 g meggy
-
1 dl konyak
-
3 db szegfűszeg
A csoki mousse-hoz
-
350 g csokoládé
Elkészítés
Az alaphoz
- Előző este a meggyet 3 darab szegfűszeggel és 100 g konyakkal beáztatjuk és a hűtőben hagyjuk. A torta készítésekor jól lecsepegtetjük, a lé minden cseppét felfogva.
- Az alaphoz vízfürdőn felolvasztjuk a csokit, kissé kihűtve hozzákeverjük az összes többi anyagot, és egy sütőpapírral kibélelt, levehető aljú tortaformában 170 fokon 15 percig sütjük.
- Ha kissé kihűlt az alap, a hűtőbe tesszük, elkészítjük a vaníliapudingot, kihűtve az alapra kenjük, vissza a hűtőbe.
- A jól lecsepegtetett meggyet szépen körbe-körbe rátesszük a vanílakrémünkre.
- Elkészítjük a zselét. Megmérjük, hogy hány dl konyakos meggylevünk van, ezt kell annyi vízzel kiegészíteni, hogy 5 dl-t kapjunk. A vizet felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint, ha már egynemű, hozzáadjuk a meggylevet is, és a hűtőbe tesszük kocsonyásodni, de nem szabad teljesen megkötnie.
- Amíg kocsonyásodik a zselénk, elkészítjük a csokimousset; a tejszínt felforralva ráöntjük a darabos csokira, hűtjük, ha már 35-38 fokos (langyos-hideg), összekeverjük a felvert tejszínnel.
- Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kanállal rámerjük a meggyekre szépen lassan a félig megkötött zselét, vissza a hűtőbe, ha teljesen megkocsonyásodott a zselé, szépen kanalanként rákenjük a csokimousset is.
- Vissza a hűtőbe, 4-5 óra elmúltával levesszük a tortakarikát, csokiforgáccsal, porcukorral, rászitált kakaóval, meggyszemekkel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16155
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Egy kis kupica meggylikőr és egy nagy pohár hideg víz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
A különleges, kedvenc csoki mousse tortámat alakítottam át a Haas Natural versenyére, feketeerdő ízkombinációval. Liszt, vaj nélkül, nagyon kevés cukorral... A mandulás alapon vanília, konyakos meggy-keserű csoki... hatalmas ízharmónia.