r
Nosalty Logó

Kuglóftorta tejszínnel és barackkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jenei Ági
Kuglóftorta tejszínnel és barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    596.8 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8612.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    3512 mg
  • Nátrium
    2627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1010.9 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    138 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    401 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2373 micro
Összesen 9893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
  2. A cukrot, vaníliás cukrot, tojást, olajat és vizet jól összekeverjük, majd a lisztes-sütőporos keveréket hozzáadjuk.
  3. A kikevert tésztát elfelezzük, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
  4. A 28 cm-es kerek formánkat kivajazzuk, majd a tésztát úgy kanalazzuk bele, hogy mindig a közepére halmozunk egy sima és egy kakaós adagot, ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogy. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a kuglóftésztát.
  5. A Hulala habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gyors zselatint és a fél citrom levét.
  6. Ha kuglóftésztánk megsült, hűtsük ki, majd felezzük el.
  7. A torta alsó részére halmozzuk rá a fél barackokat, borítsuk be a tejszínhab 3/4-ed részével, tegyük rá a felső részt. A maradék tejszínhabbal vonjuk be a tortánkat, és díszítsük kedvünkre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1993
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a kuglófot, imádják a tejszínes krémet és a barackot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kuglóftorta tejszínnel és barackkal
Jenei Ági 7 recept

Ennek a finom tortának a receptjét egy nagyon kedves német ismerősömtől, Elisabeth-től kaptam. Férjem kérésének megfelelően születésnapjára el is készítettem, mindenki nagy-nagy örömére! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...