r
Nosalty Logó

Kuglóf Csontos Tiborné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csontos Tiborné
Kuglóf Csontos Tiborné konyhájából
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 5064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 5064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm-es formához

Elkészítés

Hozzávalók 22 cm-es formához

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a 90 ml langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet a sóval a maradék cukrokkal összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a felvert tojást és a felfutott élesztőt. Adagonként hozzáöntjük a 165 milliliter tejet.
  3. Mikor már nem látszanak a lisztcsomók, akkor adagoljuk hozzá az olajat, szép fényes közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarva, langyos huzatmentes helyen kb. 50-60 percig kelesztjük.
  5. Ha szépen megkelt deszkán kinyújtjuk, és megkenjük a 3 evőkanál olajjal. Rászórjuk a cukrozott narancshéjat, az apróra vágott csokit, és a mazsolát.
  6. Feltekerjük, és a margarinnal kikent, fahéjas porcukorral megszórt formába tesszük. A tetejére morzsoljuk a 2 evőkanál margarint, megszórjuk cukorral és a szeletelt mandulával, vagy mogyoróval.
  7. Ha marad a fahéjas porcukorból akkor azt is rászórhatjuk. Letakarva kelesztjük kb. 45-50 percig.
  8. A közepébe szúrt hústűvel megnézzük, hogy átsült-e. Ha még ragad a tűre, de a teteje már barnul, takarjuk le sütőpapírral.
  9. Ha kész kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 662
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Ajánló

A kelesztés 40. percében kapcsoljuk be a sütőt, alsó-felső sütésre 170-180 fokra.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Csontos Tiborné 1 recept

Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm-es formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...