r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 3534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Elkészítés

krumplifőzelék

  1. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, megmossuk, és kb 5 dl vízben a fűszerekkel együtt odatesszük főni. Ha felforr, kisebb lángra tesszük, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Ha puha a krumpli, elkészítjük a habarást, a lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a krumplihoz.
  3. Összeforraljuk, besűrűsítjük (ha kevés lenne a liszt, még tehetünk hozzá, krumplija válogatja, mennyi liszt kell hozzá).
  4. Lehúzzuk a tűzhelyről, és a fél citrom levét hozzáadjuk.

lecsós marhapörkölt

  1. A húst kockákra vágjuk, megmossuk.
  2. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsót, a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Elkeverjük, és fedő alatt főzzük.
  3. Amikor a hús már megpuhult, rászórjuk a 2 csipet majoránnát, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. A krumplifőzelékkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel
Smaragd konyha 149 recept

A tejszínes, édeskés krumplifőzelék és az enyhén csípős marhapörkölt kiegészítik egymást. Nagyon finom és laktató. Szeretek tejszínnel főzni, mert akkor tudom, nagyon finom lesz az étel. A pörköltet fél órával hamarabb tegyük oda főni, hogy a krumplifőzelékkel egyszerre legyenek készen.

Hozzávalók

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...