r
Nosalty Logó

Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    7192 micro
Összesen 2088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük.
  2. A felforrósított olajra rátesszük a fokhagymát és a darált húst. Fehéredésig pirítjuk.
  3. Rátesszük a pirospaprikát, és egy pohár vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk. Zsírjára pirítjuk
  4. A hagymát 1 cm -es darabokra vágjuk.
  5. A paradicsomot kicsumázzuk, felszeleteljük.
  6. A krumplit megtisztítjuk, karikára szeljük.
  7. Kivajazzuk a hőálló formánkat.
  8. Szépen felváltva sorbarakjuk a következőképpen: krumpli, darált hús, paradicsom. Míg el nem fogy!
  9. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, a borral, fél ek liszttel. Sózzuk, borsozzuk, a tálra öntjük.
  10. A darált húsokat megszórjuk az apróra vágott újhagymával.
  11. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 703
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 55691
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Ajánló

Ha sietünk, előző nap is összerakhatjuk. Másnap leöntjük a boros, tojásos tejszínnel, összesütjük, és kész!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal
Olaszné Anci 191 recept

Engem már megérintett a tavasz! Nagyon kivagyunk éhezve a friss zöldségekre! Gondoltam, ti is. Az újkrumpli, a zöldhagyma, a paradicsom, mind-mind a tavaszt idézi. Én még öreg krumpliból készítettem ma ezt a finomságot, de remélem a következő elkészítésnél már jelen lesz az újkrumpli is! Abból az igazi! Már többször készítettem, még a 2009 júniusi Vidék íze c. receptújságban találtam rá erre a finomságra. Már a látványa is étvágygerjesztő! Lassan minden zöldség, gyümölcs megérkezik a konyhákba, lehet alkotni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...