r
Nosalty Logó

Krémes, lágy rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Krémes, lágy rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    302 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8660.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    4479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 4313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben, egészben, puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl, a zsírt felforrósítjuk, a csíkokra vágott, szeletelt baconszalonnát kissé megpirítjuk - nem kell túlsütni -, rászórjuk az apró kockára vágott hagymákat, az átnyomott fokhagymát, sózzuk - csak óvatosan -, borsozzuk, s addig pirítjuk tovább, míg a hagyma üveges lesz.
  3. Ekkor rászórjuk a lisztet, kissé így is pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, állandó kavargatás mellett.
  4. A tejszínt, a szerecsendiót, a krémsajtot is hozzáadjuk, kavargatjuk, addig főzzük közepes tűzön, amíg a sajt felolvad, s az egész mártás sűrűségűvé válik. Ha szükséges, sózzunk.
  5. Ekkor a gázt lekapcsoljuk, félretesszük. Egy tűzálló tepsit, jénai, magas falú tálat kivajazunk, beszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. A kihűlt burgonyát vékonyra felkarikázzuk, 3 egyenlő részre elkülönítjük őket.
  7. Egy rész burgonyát lerakunk a tepsi aljára, a tejföl harmadát szétpötyögtetjük rajtuk, a mártás harmadát "rálocsoljuk" egyenletesen a burgonyára, majd erre a vékonyra szeletelt kolbász harmadát rakosgatjuk.
  8. Ugyanígy járunk el a többi résszel is - újra burgonya, tejföl, mártás, kolbász, amíg el nem fogynak. A tetejére kerül az utolsó harmad a tejfölből, a mártásból és kolbászból is. Végül befedjük a szeletelt (előrecsomagolt) sajttal - természetesen lehet reszelt sajtot is használni -, s mehet a sütőbe!
  9. Először 200 fokon - sercegésig - sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, s szép pirosra sütjük! S lám, kész is, a csodálatos rakott burgonyánk! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x26x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 657
  • Tegnapi nézettség: 92
  • 7 napos nézettség: 859
  • Össznézettség: 318915
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Ajánló

Én csak magában, savanyúság nélkül szeretem, eszem, de adhatunk mellé - a képen látható - bébi céklát szeletelve, mini csemegeuborkát, illetve ki mit kívánna hozzá, mit szeret, ez már ízlés dolga!  Ebben nem a kolbász a lényeg, el is hagyható - van, amikor én is kihagyom, s úgy is isteni -, amikor ez készült, volt felkezdve egy csomagolt kolbász, s fel szerettem volna használni! Így is, kolbász nélkül is isteni finom! Egyszer kolbásszal - de csak ilyen kevéssel -, egyszer nélküle készítem! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a hagyományos rakott burgonyát is, de kell a változatosság, arról nem is beszélve, így zseniális.......ennek az alapreceptje egy más nemzetiségű rakott burgonya, mely csupán az alapötletet adta, a saját elképzelésem, kis családom ízlésére formáltam át, mert eredetiben nem jött be :)........de egyébként is, manapság nagy kérdés, melyik is az eredeti :).........kicsit megbolondítottam, felturbóztam..... mindenesetre, így nagyon bejött :).......ízletes, lágy, krémes állagú, ahogyan minden ételt szeretünk.....ennyi elég is......aki kedvet érez hozzá, az bátran próbálja ki így is......fergetegesen finom :)......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...