r
Nosalty Logó

Kovászos uborkás kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Kovászos uborkás kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4961.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    3602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos kovászosuborka-levet elkeverjük a cukorral egy állómixer keverőtáljában, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd jöhet erre az alapra az összes többi hozzávaló.
  2. A masszát alaposan kidagasztjuk géppel nagyjából 10 perc alatt, míg ruganyos nem lesz. Azért érdemes géppel dolgozni, mert a massza lágyabb, és nem jó, ha plusz lisztet adunk hozzá.
  3. A kidolgozott tésztagombócot egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A feltétekhez

  1. A fokhagymát (ebből használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat) belereszeljük a tejfölbe, sózzuk-borsozzuk és elkeverjük.
  2. A szalonnát kockázzuk, a kovászos uborkát pedig karikázzuk.
  3. Egy nagy gáztepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztánkat és az ujjainkkal nyomkodva kinyújtjuk, elegyengetjük. Megkenjük a tejföllel, majd megszórjuk a szalonnakockákkal.
  4. 190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirult és a lángos tésztája helyeken aranybarna nem lesz. Kivesszük, hagyjuk 10 percet hűlni, majd megszórjuk a felkarikázott kovászos uborkával és aprított kaporral, szeleteljük és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1843
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos uborkás kenyérlángos
Lakos Benedek 373 recept

Ha bármilyen kelt tésztát, például kenyérlángost készítünk, bátran használhatunk a víz helyett más folyadékot is a tésztában: például kovászosuborka-levet. Az enyhén savas nedű ugyanis megerősíti a lángos tésztájának szerkezetét, valamint kellemes ízt is ad neki. A tetejére pedig azt szórunk, amit csak szeretnénk.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...