r
Nosalty Logó

Kovászos uborkás kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Kovászos uborkás kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4961.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    3602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos kovászosuborka-levet elkeverjük a cukorral egy állómixer keverőtáljában, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd jöhet erre az alapra az összes többi hozzávaló.
  2. A masszát alaposan kidagasztjuk géppel nagyjából 10 perc alatt, míg ruganyos nem lesz. Azért érdemes géppel dolgozni, mert a massza lágyabb, és nem jó, ha plusz lisztet adunk hozzá.
  3. A kidolgozott tésztagombócot egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A feltétekhez

  1. A fokhagymát (ebből használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat) belereszeljük a tejfölbe, sózzuk-borsozzuk és elkeverjük.
  2. A szalonnát kockázzuk, a kovászos uborkát pedig karikázzuk.
  3. Egy nagy gáztepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztánkat és az ujjainkkal nyomkodva kinyújtjuk, elegyengetjük. Megkenjük a tejföllel, majd megszórjuk a szalonnakockákkal.
  4. 190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirult és a lángos tésztája helyeken aranybarna nem lesz. Kivesszük, hagyjuk 10 percet hűlni, majd megszórjuk a felkarikázott kovászos uborkával és aprított kaporral, szeleteljük és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 1717
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos uborkás kenyérlángos
Lakos Benedek 343 recept

Ha bármilyen kelt tésztát, például kenyérlángost készítünk, bátran használhatunk a víz helyett más folyadékot is a tésztában: például kovászosuborka-levet. Az enyhén savas nedű ugyanis megerősíti a lángos tésztájának szerkezetét, valamint kellemes ízt is ad neki. A tetejére pedig azt szórunk, amit csak szeretnénk.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek