Kötbullar
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húsgolyókhoz
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
63g darált marhahús89 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
A szószhoz
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g alaplé3 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Összesen
746
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húsgolyókhoz
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A szószhoz
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
2981
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húsgolyókhoz
-
13.7g darált sertéshús25 kcal
-
17.1g darált marhahús24 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
6.8g zsemlemorzsa27 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
10.3g burgonya6 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
A szószhoz
-
10.3g habtejszín30 kcal
-
10.3g alaplé1 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
Összesen
205
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 194.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
746
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.7 g
Zsír
-
Összesen 218.7 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 907 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5344.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 2833 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 779.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1255 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 1234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
2981
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
-
20 dkg darált sertéshús
-
25 dkg darált marhahús
-
1 db tojás
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
200 ml habtejszín
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
15 dkg burgonya
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl víz
-
0.5 dl olívaolaj
A szószhoz
-
150 ml habtejszín
-
150 ml alaplé
-
2 ek szójaszósz
-
1 csipet fehér bors
-
1 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
A húsgolyókhoz
- A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megfuttatjuk a felolvasztott vajon. A zsemlemorzsára öntjük a fél deci vizet, és hagyjuk állni pár percig. A krumplit puhára főzzük, és áttörjük.
- A kétfajta húst (ideális esetben kétszer darált) egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tejszínt, a kinyomkodott zsemlemorzsát, a vöröshagymát és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, adunk hozzá még 1-2 kanál morzsát, ha pedig túl kemény, adjunk hozzá még egy kis vizet, tegyük hűtőbe egy órára.
- Az olívaolajat hevítsük fel, a húsból gyúrjunk diónyi gombócokat, és kis lángon időnként megforgatva süssük aranybarnára.
- Közben egy kisebb lábasban melegítsük össze az alaplevet a tejszínnel, adjuk hozzá a szójaszószt és a borsot. Szitáljuk bele a lisztet, és főzzük addig, míg kicsit besűrűsödik.
- Tálaláskor a húsgolyókat locsoljuk meg a mártással. Kínálhatunk mellé áfonyalekvárt, főtt vagy sült krumplit, krumplipürét.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15835
- Feltöltés dátuma: 2019. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Ki ne ismerné a skandináv bútorbolt éttermében kapható barnamártásos húsgombócokat? Ti is imádjátok, ugye? Ha otthon is elkészítenétek, akkor itt egy recept hozzá!