r
Nosalty Logó

Körtés muffin mogyorókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés muffin mogyorókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a körtéinket, kivágjuk a magházukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A körtét kisebb lábosba helyezzük, összekeverjük vaníliás cukorral, kevés citromlével, és ízlés szerint tehetünk bele körtepálinkát is. A cukros gyümölcsötfelforraljuk, majd alacsony lángon rotyogtatjuk, közben időnként megkavarjuk, hogy illatozzon.
  2. Ha megpuhultak a körtekockák, hozzáadjuk a mogyorókrémet, mely édesen megszínezi a masszánkat. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A tésztához a tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat is. Használhatunk robotgépet a gyors és egynemű eredményhez.
  4. Nem késlekedünk, gyorsan belekeverjük a lisztet, végül a mogyorókrémes, körtés masszát is. (Ínyencek ennél a pontnál apró darabokra tördelt/vágott étcsokoládét adhatnak a tésztához.)
  5. Közben nem felejtjük el előmelegíteni a sütőt sem. Addig is papírformákat helyezünk a muffinsütő mélyedéseibe. Az ujjbegyeinket bevizezzük, és bele-belespriccelünk a papírkosarak aljába. A kis vízcseppek süléskor segítenek abban, hogy majd le tudjuk fejteni a megsült, de már némiképp kihűlt tésztát a papírról.
  6. A muffinokat betesszük sülni, sülésüket csakis kívülről személjük, mert ha nyitogatjuk a sütőt, összeesik a tetejük. Ha kész, tűpróbával ellenőrizhetjük, és mielőtt bekapjuk a próbafalatot, hagyjuk kissé hűlni, hogy könnyedén lehúzhassuk a papírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5013
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Ajánló

A körtepálinka helyettesíthető más gyümölcsös pálinkával, magam is cseresznyepálinkát találtam otthon, még Szerbiából érkezett ínyencségként. Különlegessé tette a süteményt. A citromlével azonban teljesen ki is váltható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valahol a nyár és az ősz határán, főleg most ebben az észrevétlen átmenetben számomra a körte az egyik első jele annak, hogy visszavonhatatlanul elhaladt a nyár. A nagy gyümölcsevések ideje azonban nem marad el, a körte is csak egy a a kora őszi termések között, ami pótolhatja vitaminvágyunk és a diófa alatti gyümölcsözéseket. A Bakonyban mindig később érik minden, nagymamámék kertje magasságában az első körtének azonban eljött az ideje. Bár az első szemeket még gyenge napon hagytuk érni a teraszon. A fán beért édesebbek még váratnak magukra. A Zsuzsi-körték édesanyámról kapták nevüket, akit gyerekkorában gyakran találtak meg a fa alatt, ha érkezett a szeptember vége. Addig is ezek a első őszi körték kiválóak egy egyszerű, bolondos receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...