r
Nosalty Logó

Körtés kacsamáj tésztakosárban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés kacsamáj tésztakosárban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 2615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6070 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24281 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 2615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1944 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A kacsamájhoz

  1. A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben, kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  2. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk.
  3. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
  4. A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát.
  5. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, megszórjuk durvára aprított mandulával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  7. A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk.
  8. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4857
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az pikáns ételt a karácsonyi menü előételeként tudnám ajánlani. Gazdag ízvilága kellőképp megmozgatja az ízlelőbimbóinkat a főfogás előtt. Nagyon finom étel, látványa pedig szemet gyönyörködtető.

Hozzávalók

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...