r
Nosalty Logó

Körtés kacsamáj tésztakosárban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés kacsamáj tésztakosárban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 2615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6070 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24281 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 2615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1944 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A kacsamájhoz

  1. A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben, kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  2. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk.
  3. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
  4. A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát.
  5. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, megszórjuk durvára aprított mandulával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  7. A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk.
  8. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4783
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az pikáns ételt a karácsonyi menü előételeként tudnám ajánlani. Gazdag ízvilága kellőképp megmozgatja az ízlelőbimbóinkat a főfogás előtt. Nagyon finom étel, látványa pedig szemet gyönyörködtető.

Hozzávalók

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek