Körtés kacsamáj tésztakosárban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kacsamájhoz
-
69g leveles tészta255 kcal
-
50g kacsamáj68 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
43g körte22 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
13g mazsola37 kcal
-
8g vörösáfonya3 kcal
-
38g száraz vörösbor31 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
654
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kacsamájhoz
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
200g kacsamáj272 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
170g körte87 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
50g mazsola150 kcal
-
30g vörösáfonya14 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g víz0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
2615
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kacsamájhoz
-
22g leveles tészta82 kcal
-
16g kacsamáj22 kcal
-
26 kcal
-
13.6g körte7 kcal
-
7.2g lilahagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
3.2g mandula19 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
4g mazsola12 kcal
-
2.4g vörösáfonya1 kcal
-
12g száraz vörösbor10 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
Összesen
210
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 167.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6076 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 6070 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
654
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 164.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2623.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 668.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24305 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 109 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1560 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 24281 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
2615
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1946 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1944 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A kacsamájhoz
-
1 csomag leveles tészta
-
20 dkg kacsamáj
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 kis db körte
-
1 közepes fej lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek tejföl
-
4 dkg mandula
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
5 dkg mazsola
-
3 dkg vörösáfonya
-
3 dkg vaj
-
1 dl víz
-
1 kk citromlé
Elkészítés
A kacsamájhoz
- A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben, kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
- A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk.
- Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
- A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát.
- Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, megszórjuk durvára aprított mandulával.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk.
- A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4896
- Feltöltés dátuma: 2011. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az pikáns ételt a karácsonyi menü előételeként tudnám ajánlani. Gazdag ízvilága kellőképp megmozgatja az ízlelőbimbóinkat a főfogás előtt. Nagyon finom étel, látványa pedig szemet gyönyörködtető.