r
Nosalty Logó

Körtekrémes-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtekrémes-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 4513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 4513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a langyos vízzel összekeverjük. Ebbe beleszórjuk a sütőporos, kakaós lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. A körtekrémhez a körtéket meghámozzuk, majd a vízben a cukorral, vaníliás cukorral és citromlével felfőzzük. Mikor megpuhult kissé, akkor levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ehhez a krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a zselatin felét. A tejszínből a maradék zselatinnal, és a habfixálóval kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle a torta díszítéséhez. A maradékhoz keverjük a már teljesen kihűlt körtét.
  3. A karamellpudingból félreteszünk egy kanállal. A többiből pudingot főzünk a karamellkrémhez. Hagyjuk kihűlni. Ha hűlés közben nagyon sűrűsödne, akkor egy kis tejjel lehet lazítani.
  4. A karamellöntethez a cukrot feltesszük karamellizálni. Mikor már aranybarna a színe, akkor hozzátesszük a vajat. A félretett pudingport elkeverjük a tejben, majd ezt a cukorra öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, és kissé besűrűsödik.
  5. A tészta tetejére kerül a körtés krém, majd erre öntjük a karamellkrémet. Betesszük a hűtőbe. Mikor kicsit megdermedt, akkor az egész tortát bekenjük a megmaradt tejszínhabbal, és meglocsoljuk a karamellöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19940
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húgom születésnapjára született ez a recept!!:):)

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...