Körtekrémes-karamellás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
5 kcal
-
75 kcal
-
10g víz0 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A körtekrémhez
-
208g körte107 kcal
-
20g víz0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
A karamellkrémhez
A karamellöntethez
Összesen
902
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
23 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A körtekrémhez
-
1040g körte534 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A karamellkrémhez
A karamellöntethez
Összesen
4513
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A körtekrémhez
-
34g körte17 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
16.4g növényi habtejszín41 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
A karamellkrémhez
-
1.5g karamellás pudingpor6 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
16.4g tej9 kcal
A karamellöntethez
-
1g cukor4 kcal
-
6.5g tej4 kcal
-
0.2g vaj2 kcal
-
0.3g karamellás pudingpor1 kcal
Összesen
148
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 214.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
902
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4317.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1451 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1226 mg
-
Nátrium 1359 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.6 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1072.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1171 micro
Összesen
4513
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A tortaforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A körtekrémhez
-
4 nagy db körte
-
1 dl víz
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk citromlé
-
500 ml növényi habtejszín
-
20 g zselatin
-
1 csomag habfixáló
A karamellkrémhez
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
3 ek cukor
-
0.5 l tej
A karamellöntethez
-
3 ek cukor
-
2 dl tej
-
0.5 ek vaj
-
1 ek karamellás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a langyos vízzel összekeverjük. Ebbe beleszórjuk a sütőporos, kakaós lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
- A körtekrémhez a körtéket meghámozzuk, majd a vízben a cukorral, vaníliás cukorral és citromlével felfőzzük. Mikor megpuhult kissé, akkor levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ehhez a krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a zselatin felét. A tejszínből a maradék zselatinnal, és a habfixálóval kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle a torta díszítéséhez. A maradékhoz keverjük a már teljesen kihűlt körtét.
- A karamellpudingból félreteszünk egy kanállal. A többiből pudingot főzünk a karamellkrémhez. Hagyjuk kihűlni. Ha hűlés közben nagyon sűrűsödne, akkor egy kis tejjel lehet lazítani.
- A karamellöntethez a cukrot feltesszük karamellizálni. Mikor már aranybarna a színe, akkor hozzátesszük a vajat. A félretett pudingport elkeverjük a tejben, majd ezt a cukorra öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, és kissé besűrűsödik.
- A tészta tetejére kerül a körtés krém, majd erre öntjük a karamellkrémet. Betesszük a hűtőbe. Mikor kicsit megdermedt, akkor az egész tortát bekenjük a megmaradt tejszínhabbal, és meglocsoljuk a karamellöntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 19940
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Húgom születésnapjára született ez a recept!!:):)