r
Nosalty Logó

Kolbászos kelt koszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Kolbászos kelt koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 287 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1678 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12919.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    9828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 3772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1536 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés tejbe pici cukrot szórunk, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet szórunk a tetejére.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, közepébe készítünk egy mélyedést, beleöntjük az élesztős tejet, a sót, az oregánot, az olajat, és alaposan összegyúrjuk a maradék tejjel.
  3. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk, a forró olajban megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsompürét, a sót és a borsot, majd a fűszerpaprikát, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk, és elkenjük rajta a tölteléket úgy, hogy a szélein 1 cm kimaradjon. Megszórjuk a felkockázott kolbásszalés a reszelt sajttal.
  5. A tésztát a hosszabbik oldalán feltekerjük, és tepsibe tesszük. A tészta koszorút 15 percig pihentetjük, majd 16 szeletet formázva bevágjuk (nem vágjuk teljesen át a tésztát).
  6. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4417
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Készíthetjük szalámival is vagy füstölt sajttal. Arra figyeljünk, hogy a sajt és a kolbász ne leygen egyszerre füstölt, mert az már sok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos kelt koszorú
Becsei Ágnes 100 recept

Egy másik recept átalakítása ez, a Fűszeres spenótos koszorúé, ami a Sütni jó! 46. számú receptkönyvében található. Mivel nem szeretjük a spenótot, így teljesen más tésztát készítettem hozzá, csak a tölteléket tartottam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...