r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet Watson konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos szelet Watson konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Fehér krémhez

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Fehér krémhez

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 8885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Fehér krémhez

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    615.2 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7899.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    3277 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3595 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2598 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 8885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Fehér krémhez

Sárga krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 15-20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően 2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x30) terítjük. Elegyengetjük rajta a fehér krémet. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és rátesszük a krém tetejére.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Fehér krémhez

  1. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  2. Majd ezt a krémet simítjuk a tésztára.

Sárga krémhez

  1. A sárga krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és kevés meleg (nem forró) tejjel.
  2. Ezt a keveréket a tűzhelyen lévő tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Ezután hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  4. Amint kihűlt a krém, a margarint összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük.
  5. A kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.

Tetejére

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat.
  2. Rákenjük a krém tetejére, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 10001
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek sütni, és mindig másfajta sütemény receptet próbálok ki. Egyik nap megkívántam a kókuszos édességet, így elkészítettem ezt a süteményt. Lehet, kicsit sok hozzávalóra van szükség, de szerintem megéri elkészíteni, és tulajdonképpen nem bonyolult. Itthon mindenkinek tetszett, hamar elfogyott. Kellemes sütögetést kívánok!

Hozzávalók

Tésztához

Fehér krémhez

Sárga krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...