r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 11197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    587.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9995.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    2561 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    3929 mg
  • Nátrium
    2309 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1368.8 g
  • Cukor
    860 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3933 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2294 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 11197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
  2. A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarintés a kókuszreszeléket.
  3. A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.
  4. Összetöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.
  5. 4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjukkókuszreszelékkel. Felszeleteljük, és szeletenként díszíthetjük krémmel tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6315
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Ajánló

A díszítéshez a krémet még akkor veszem ki, mielőtt beleteszem a kókuszreszeléket. Ha nincs kedvem két piskótalapot sütni, egy vastagabbat szoktam, és elvágom félbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti
Nikóka 172 recept

Ezt vendégváró sütinek találtam ki, mutatós és több ízű is egyben. Azóta már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...