Kókuszos epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskóta
-
18g tojás23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az eperréteghez
-
67g eper20 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
3g búzadara9 kcal
A krémhez
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
67g kókusztej131 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A díszítéshez
-
17g eper5 kcal
-
2g kókuszchips13 kcal
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
16g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az eperréteghez
-
400g eper120 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
15g búzadara54 kcal
A krémhez
-
68g epres pudingpor257 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
A díszítéshez
-
100g eper30 kcal
-
12g kókuszchips79 kcal
Összesen
2582
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskóta
-
6.9g tojás9 kcal
-
1g víz0 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az eperréteghez
-
25.1g eper8 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
A krémhez
-
4.2g epres pudingpor16 kcal
-
25.1g kókusztej49 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
A díszítéshez
-
6.3g eper2 kcal
-
0.8g kókuszchips5 kcal
Összesen
161
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 108.9 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 850 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.7 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 828.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 281 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
2582
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A piskóta
-
2 db tojás
-
2 evőkanál víz
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Az eperréteghez
-
40 dkg eper
-
3 ek cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 púpozott ek búzadara
A krémhez
-
1.5 tasak epres pudingpor
-
4 dl kókusztej
-
2 dl tej
-
2 ek cukor
-
3 db lapzselatin
A díszítéshez
-
10 dkg eper
-
3 ek kókuszchips
Elkészítés
A piskóta
- Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
- Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
- 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
- Míg hűl a tésztánk, elkészítjük az eperréteget. A megtisztított, négy részre vágott epret a cukorral és a vaníliaaromával összefőzzük (mivel sok vizet ereszt) kb. 20 percig főzzük, majd adjuk hozzá a búzadarát. Folyamatos keverés mellett további öt percet főzzük, hogy sűrű lekvárszerű szószt kapjunk, ha elkészült, rakjuk félre hűlni.
- A pudingot a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tej és kókusztej keverékéből. Ízlés szerint cukrozzuk.
- Közben a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Mikor készen van a puding a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Ezután a művelet után elkezdjük összeállítani a tortánkat.
- A piskótát körbevágjuk, de benne hagyjuk a tortaformában. Rárétegezzük az eperszószt, majd a pudingot is. Szépen elsimítjuk, és egy órát hűtjük. Amikor megszilárdult a krém, három részre vágott eperrel, valamint kókusz-chipsszel díszítjük.
- Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, másnap pedig jó étvággyal elfogyasztjuk. :-)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2389
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eperszezonnak sajnos vége, de ezt a könnyed desszertet bármilyen idénygyümölcsből el tudjuk készíteni. Ajánlom barackból, málnából (ekkor az eperpudingot tejszínes pudinggal helyettesíthetjük), vagy hűvösebb időben akár a verhetetlen csokoládés-kókuszos ízkombinációt is kipróbálhatjuk.