r
Nosalty Logó

Kókuszos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
  2. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
  5. Míg hűl a tésztánk, elkészítjük az eperréteget. A megtisztított, négy részre vágott epret a cukorral és a vaníliaaromával összefőzzük (mivel sok vizet ereszt) kb. 20 percig főzzük, majd adjuk hozzá a búzadarát. Folyamatos keverés mellett további öt percet főzzük, hogy sűrű lekvárszerű szószt kapjunk, ha elkészült, rakjuk félre hűlni.
  6. A pudingot a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tej és kókusztej keverékéből. Ízlés szerint cukrozzuk.
  7. Közben a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Mikor készen van a puding a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Ezután a művelet után elkezdjük összeállítani a tortánkat.
  8. A piskótát körbevágjuk, de benne hagyjuk a tortaformában. Rárétegezzük az eperszószt, majd a pudingot is. Szépen elsimítjuk, és egy órát hűtjük. Amikor megszilárdult a krém, három részre vágott eperrel, valamint kókusz-chipsszel díszítjük.
  9. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, másnap pedig jó étvággyal elfogyasztjuk. :-)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2389
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eperszezonnak sajnos vége, de ezt a könnyed desszertet bármilyen idénygyümölcsből el tudjuk készíteni. Ajánlom barackból, málnából (ekkor az eperpudingot tejszínes pudinggal helyettesíthetjük), vagy hűvösebb időben akár a verhetetlen csokoládés-kókuszos ízkombinációt is kipróbálhatjuk.

Hozzávalók

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...