r
Nosalty Logó

Kókuszos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Kókuszos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    338.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4263.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához (2 rúdhoz)

  1. A tésztához a kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a cukorral, a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már gőzölög félrevesszük, és belekeverjük a tejport.
  5. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy csipet sót, a lisztet, és hozzászitáljuk a kókuszreszeléket.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés mellett sűrűre főzzük (sűrű tejbegrízhez hasonló állagúnak kell lennie).
  7. Félretesszük, megvárjuk, míg kihűl.
  8. A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.
  9. Az egyik tésztabucit lisztezett sütőpapíron kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. Megkenjük a kihűlt töltelék felével, megszórjuk apróra vágott csokidarabkákkal, és szorosan feltekerjük.
  11. Az így kapott tekercset a sütőpapírral együtt átemeljük a sütőlapra, tetejét megkenjük tojással, és villával megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz tudjon távozni belőle.
  12. A másik tésztabucival ugyanígy járunk el.
  13. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt elkészül. Ha megsült, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ezután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 49582
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Ajánló

További képek az elkészítéshez a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki mondta, hogy bejglit csak a nagymamák tudnak sütni? Egyáltalán nincs benne semmi ördöngősség, bár az enyém sem lett elsőre tökéletes. De hát a nagyi sem most kezdte, minimum 20-szor készítette már, még a miénk is lehet majd egyszer tökéletes.:)

Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...