r
Nosalty Logó

Kókuszos bejgli

4,0

1 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Kókuszos bejgli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

995
Kalória
18.2g
Fehérje
104.4g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
28.2g
Víz
85.4g
Koleszterin
8.5g
Rost
32.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    338.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4263.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A tésztához (2 rúdhoz)

  1. A tésztához a kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a cukorral, a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már gőzölög félrevesszük, és belekeverjük a tejport.
  5. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy csipet sót, a lisztet, és hozzászitáljuk a kókuszreszeléket.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés mellett sűrűre főzzük (sűrű tejbegrízhez hasonló állagúnak kell lennie).
  7. Félretesszük, megvárjuk, míg kihűl.
  8. A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.
  9. Az egyik tésztabucit lisztezett sütőpapíron kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. Megkenjük a kihűlt töltelék felével, megszórjuk apróra vágott csokidarabkákkal, és szorosan feltekerjük.
  11. Az így kapott tekercset a sütőpapírral együtt átemeljük a sütőlapra, tetejét megkenjük tojással, és villával megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz tudjon távozni belőle.
  12. A másik tésztabucival ugyanígy járunk el.
  13. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt elkészül. Ha megsült, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ezután szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ki mondta, hogy bejglit csak a nagymamák tudnak sütni? Egyáltalán nincs benne semmi ördöngősség, bár az enyém sem lett elsőre tökéletes. De hát a nagyi sem most kezdte, minimum 20-szor készítette már, még a miénk is lehet majd egyszer tökéletes.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!