Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
esztersilver
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fondanthoz
-
100g porcukor387 kcal
-
30g pillecukor95 kcal
-
2g víz0 kcal
-
5g margarin36 kcal
A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)
-
44g tojás55 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g babapiskóta38 kcal
A kókuszkrémhez
-
10g kókuszreszelék66 kcal
-
2g tejpor10 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4g margarin25 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g víz0 kcal
-
8 kcal
A krémes vajkrémhez
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
75g vaj538 kcal
A pudinghoz
-
17 kcal
Összesen
1593
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fondanthoz
-
1000g porcukor3870 kcal
-
300g pillecukor954 kcal
-
16g víz0 kcal
-
50g margarin359 kcal
A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g babapiskóta376 kcal
A kókuszkrémhez
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
20g tejpor99 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
35g margarin251 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g víz0 kcal
-
76 kcal
A krémes vajkrémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
750g vaj5378 kcal
A pudinghoz
-
171 kcal
Összesen
15936
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fondanthoz
-
24.7g porcukor96 kcal
-
7.4g pillecukor24 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
1.2g margarin9 kcal
A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)
-
10.9g tojás14 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.5g babapiskóta9 kcal
A kókuszkrémhez
-
2.5g kókuszreszelék16 kcal
-
0.5g tejpor2 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.9g margarin6 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
A krémes vajkrémhez
-
5.9g tojásfehérje3 kcal
-
12.4g porcukor48 kcal
-
18.6g vaj133 kcal
A pudinghoz
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 81.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.2 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 678 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 663 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
1593
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 819.4 g
-
Telített zsírsav 484 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 237 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 3183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5793.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 2123 mg
-
Nátrium 1990 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2122.3 g
-
Cukor 1870 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 887.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 345 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1363 mg
-
Retinol - A vitamin: 6629 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1775 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1962 micro
Összesen
15936
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
A fondanthoz
-
1000 g porcukor
-
300 g pillecukor
-
2 ek víz
-
5 dkg margarin
A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)
-
8 db tojás
-
8 dkg finomliszt
-
8 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A kókuszkrémhez
-
10 dkg kókuszreszelék
-
2 dkg tejpor
-
6 dkg cukor
-
3.5 dkg margarin
-
1 dl habtejszín
-
1 dl víz
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
A krémes vajkrémhez
-
6 db tojásfehérje
-
500 g porcukor
-
750 g vaj
A pudinghoz
-
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
A fondanthoz
- Fondant elkészítése:
- Vegyünk elő egy tálat és egy fakanalat, majd jól kenjük be margarinnal. A pillecukrot öntsük bele a tálba, és rakjuk be a mikróba 600 W-on 45 másodpercre. De ne melegítsük tovább, mert akkor pillecukor megdagad, és szétfolyik. A fakanállal kavarjuk össze, és ha nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
- Ezek után hozzáadunk 500 g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai dagasztó robotgépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
- Ha színezni akarjuk a fondant-t, most adjuk hozzá, de vegyük számításba hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengíteni fog a színén. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250 g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
- Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral, és öntsük rá a fondant-t. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennyire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.
- Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.
- Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál cukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük.
- Legvégül beletesszük kanalanként a lisztet, amelybe már beledolgoztuk a sütőport. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük.
- Kókuszkrém:
- A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
- A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
- Krémes vajkrém:
- Egy lábasban vizet forralunk. A tojásfehérjéket elvegyítjük a porcukorral robotgép segítségével egy tűzálló tálban. Éppen hogy összekeverjük.
- A forró víz felé helyezzük, és vízgőz felett tovább verjük a tojásfehérjéket kb. 5 percig jó habosra. Levesszük a tálat a vízgőzről, és addig folytatjuk a hab verését, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és nagyon szép színű krémmé verjük. A vajkrém 2 hétig hűtőben, fél évig fagyasztóban eláll.
- Összeállítás:
- A piskótát elvágjuk, megkenjük a pudinggal, majd a kókuszkrémmel. Erre rakunk babapiskótát (ezt azért ha esetleg a kókuszkrém levet eresztene, én így jártam!). A babapiskótára rakjuk a piskóta tetejét.
- Az egész tortát megkenjük a krémes vajkrémmel (erre fog tapadni a fondant).
- A sodródeszkán kinyújtott fondant-t rárakjuk a tortára, elsimítjuk rajta, a felesleget az aljáról levágjuk, majd az egészet díszítjük. (Én a kinyújtott fondant-ból szív és csillag alakú szaggatóval formákat vágtam ki, és a torta tetejére raktam őket tojásfehérje segítségével.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11061
- Feltöltés dátuma: 2011. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
esztersilver
68 recept
Anyukám születésnapjára csináltam ezt a tortát, nagyon nagy sikere volt, bonyolultnak tűnik az elkészítése, de szerintem nem az!