Kókuszkrémes tarka szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kevert tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
5 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g tej21 kcal
-
23g napraforgó olaj199 kcal
-
3 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
21 kcal
Mázhoz
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
13 kcal
-
34 kcal
Összesen
1116
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kevert tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g tej168 kcal
-
180g napraforgó olaj1591 kcal
-
27 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
171 kcal
Mázhoz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
8934
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kevert tésztához
-
12.7g tojás16 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
15.4g tej9 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
3.8g kókuszreszelék25 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
1.7g tejszínízű pudingpor7 kcal
Mázhoz
-
5.8g étcsokoládé31 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1.9g fehér csokoládé10 kcal
Összesen
342
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1116
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 120.1 g
Zsír
-
Összesen 528.9 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7811.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 2182 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2942 mg
-
Nátrium 1868 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 941.3 g
-
Cukor 548 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 971 mg
-
Retinol - A vitamin: 1811 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
8934
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A kevert tésztához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
180 ml napraforgó olaj
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
4 dl tej
-
10 dkg cukor
-
10 dkg kókuszreszelék
-
20 dkg vaj
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
Mázhoz
-
15 dkg étcsokoládé
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A kevert tésztához
- A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzá adjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
- A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét bele öntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
- A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába. Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
- 200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje, egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
- A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
- Az étcsokoládét 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Úgyszintén a fehér csokoládét is az 1 tk olajjal. A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk. Hűtőbe tesszük. 1 óra múlva, ha jól lehűlt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10906
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Vasárnapi süteményünk volt. Krém nélkül is el tudom képzelni, egyszerű kevert tésztának. Nagyon finom volt.