r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes tarka szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Kókuszkrémes tarka szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 1116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 8934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    528.9 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2942 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.3 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 8934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Elkészítés

A kevert tésztához

  1. A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzá adjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét bele öntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
  3. A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába. Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
  4. 200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje, egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
  5. A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
  6. Az étcsokoládét 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Úgyszintén a fehér csokoládét is az 1 tk olajjal. A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk. Hűtőbe tesszük. 1 óra múlva, ha jól lehűlt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10881
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Vasárnapi süteményünk volt. Krém nélkül is el tudom képzelni, egyszerű kevert tésztának. Nagyon finom volt.

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...