r
Nosalty Logó

Klasszikus Tortellini en Brodo

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszikus Tortellini en Brodo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 2831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11493.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    7978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    4221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2939 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    25592 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 2831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Elkészítés

Húsleves

  1. Egy fazékba öntsük a hideg vizet, amibe tegyük bele a csirkeszárnyakat és a sót. Kezdjük el felforralni, a keletkező habot szedjük le róla.
  2. Miután lehaboztuk a levest, tegyük hozzá a zöldségeket és a borsot. Főzzük takarék lángon, gyöngyözve 3 órán keresztül. Az elpárolgott levest pótoljuk a végén vízzel.
  3. Az elkészült levest szűrjük le, a zöldségeket és a húst tegyük félre, második előételként érdemes elfogyasztani.

Tortellini tészta

  1. A finomlisztet szitáljuk át a gyúródeszkára, közepére csináljunk egy mélyedést, amibe üssük bele a tojásokat.
  2. A tojásokat verjük fel villával, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már teljesen összekevertük, elkezdhetjük kézzel gyúrni.
  3. Ha nagyon száraznak találnánk, 2 evőkanál vizet tegyünk hozzá és folytassuk a gyúrást. Szépen lassan össze fog állni a megfelelő állagúra, és ha kitartóan gyúrtuk, a végén sima, rugalmas tésztát fogunk kapni.
  4. Fóliával takarjuk be a tésztát, hagyjuk fél órát pihenni.
  5. Mindig csak annyi tésztát használjunk el belőle, amennyit egyből fel tudunk dolgozni, a többit mindig csomagoljuk vissza, hogy ne száradjon ki.
  6. Akinek van tésztagépe, az a 6-os fokozatig nyújtsa ki a tésztát. Akinek nincs, sodrófával egészen vékonyra, nagyjából 1mm-re nyújtsa ki a tésztát.
  7. Vágjunk 4x4 cm-es négyzeteket, amiket töltsünk meg kb. 0,5 kk-nyi töltelékkel. Hajtsuk át az egyik sarkát, nyomkodjuk össze a széleket. Végül a két sarkát az ujjunk körül csípjük össze.
  8. Ha kezdene száradni a tészta, a széleket enyhén vizezzük be, így jobban fognak tapadni.
  9. Az elkészült tortelliniket az átszűrt levesben kell pár perc alatt megfőzni. Nem szabad forralni, így könnyen zavarossá válhat a leves.

Töltelék

  1. A szeletekre vágott karajt forró serpenyőben süssük elő, amíg szép pirosak lesznek. Amikor elkészültek, öntsük fel a fehérborral, így az összes serpenyőben lévő ízt pecsenyeszaftként fel tudjuk használni. Tegyük félre hűlni.
  2. Vágjuk fel kisebb darabokra a karajt, tegyük bele egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a sonkát, a reszelt sajtot, a tojást és a pecsenyeszaftot. Fűszerezzük meg a tölteléket.
  3. Daráljuk össze kissé pépessé a tölteléket.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 5795
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Tortellini en Brodo Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkesége, amelyet Bologna és Modena tekint szülővárosának. Származásának helyéről évszázadokon át tartott a vita, de végül a XIX. században sikerült megállapodniuk abban, hogy a tortellino Castelfranco Emilia városában született, ami Bologna és Modena között félúton tálalható. A Tortellini en Brodo egy tipikus karácsonyi étel, ami tulajdonképpen egy húsleves töltött tésztával. Egyszerűségében van a nagyszerűsége, hiszen ezek a parányi tésztácskák hihetetlenül gazdag ízvilágúak. A töltelék összetevői mind helyi alapanyagok, mint pl. a prosciutto, a mortadella és a Parmigiano-Reggiano, nem beszélve a friss tésztáról, ami kifejezetten Észak-Olaszország jellegzetessége. Az összetevőkben a lakosok is egyet tudnak érteni, de elkészítési módjában már kevésbé. A tölteléket van aki nyers húsból készíti, és van aki főttből. Fűszerezni általában borssal és szerecsendióval szokták.

Hozzávalók

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...