r
Nosalty Logó

Kivis túrótorta Gizitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Kivis túrótorta Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Túrós rész

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Túrós rész

Összesen 3748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Túrós rész

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5652.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.7 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 3748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrós rész

Elkészítés

Tészta

  1. Az egész tojásokat pár perc alatt keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá a vizet, majd az olajat is. Ezután keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal forgassuk óvatosan össze.
  2. A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük, és simítsuk el benne a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)
  3. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Túrós rész

  1. A túrót keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével. A pudingport keverjük simára 2 dl vízzel, majd főzzük sűrűre, végül pedig hűtsük ki.
  2. Ezután a kihűlt pudingot adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük simára. A maradék 1 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, majd hűtsük éppen csak langyosra.
  3. Ezután a zselatint szintén öntsük hozzá a túrós keverékhez, és keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós keverékhez.
  4. A kivit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután óvatosan keverjük hozzá a túrós habhoz. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát. Ezután öntsük rá a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsuk el.
  5. Ezután helyezzük be pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét vékonyan felszeletelt kivivel.
  6. Ezután készítsük el a tasakon lévő leírás szerint a színtelen tortazselét, és egyenletesen öntsük rá a tortára, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 458
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Túrós rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...