r
Nosalty Logó

Kivis kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kivis kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1044 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 4177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1044 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Mikor lejárt a fél óra, utána kis gombócokat csipkedünk a tésztából, és egyenletesen kitöltjük vele a kosárka oldalát. (Ecset segítségével ki is lehet kenni a kosárkákat olvasztott vajjal, de én nem szoktam.)
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítgatjuk a megsült tésztát.

Töltelékhez

  1. A krémhez a túrót kikeverjük a mascarponével, porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A kosárkákat megtöltjük a krémmel.

Tetejére

  1. A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, majd mindegyik krémmel megtöltött kosárra teszünk egy-egy szeletet.
  2. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és ecsettel átkenjük a gyümölcsöt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3462
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivis kosárka
Salamon Csilla 1202 recept

Húsvéti süteményeim közül ez volt az egyik.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...