r
Nosalty Logó

Kisvakondos emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kisvakondos emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    504.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6621.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1579 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1142.7 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 9438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból a szokott módon kikeverjük a tésztát, majd elosztjuk egy 28 cm-es és egy 24 cm-es formába, megsütjük. 20 perc 180 fokon.
  2. A krémhez a tejet és a lisztet összefőzzük, majd hagyjuk hűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet beledolgozzuk. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. (Én ekkor tettem bele 1 zacskó csokicseppet, amit már csak kanállal forgattam bele.)
  3. A kihűlt piskótákat félbevágjuk. A kisebb lap felső részét még kisebb körre vágjuk, és a leeső részeket feldaraboljuk, a maradékot pedig egy kis tálba belemorzsoljuk.
  4. A két alsó lapot betöltjük, majd kívülről is átkenjük. (A felső vakondtúrást külön csináltam, először az egyik lapra rákentem a krémet, ráraktam a kisebb karikát, majd kipótoltam az ívet krémmel, majd mentek rá a kis levagdosott részek. A közepét meghagytam a kisvakondnak. Próbáltam szép gúlaszerűt készíteni, majd "bepaníroztam" piskótamorzsával. A kis túrásos részt óvatosan rátettem a másik tetejére.) Ha nagyon lágy lenne a krém, akkor a bekent tortákat rakjuk a hűtőbe, majd ha kicsit keményedett a krém, utána rakjuk össze.
  5. A kókuszreszeléket zöldre festjük, majd a tortára szórjuk, és a díszítőelemeket elhelyezzük rajta. (Mivel az én keresztfiam legomániás, így lego elemeket vettem neki, és azzal dekoráltam a tortát.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2560
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztfiamnak készült 4. szülinapjára, mert a vakond a mindene, na meg a lego. Innen van a legós díszítés ötlete. Mondani se kell, nagyon örült neki. A receptet az internetről néztem le. Némi variálással készítettem el a krémet, mert mi nem szeretjük a tömény tejszínhabot.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...