r
Nosalty Logó

Kisvakond torta Korától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kora
Kisvakond torta Korától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A feketerdő krémhez

A vajkrémhez

A barna fondanthoz

A fehér fondanthoz

A díszítéshez

2110
Kalória
15.7g
Fehérje
383.2g
Szénhidrátok
64g
Zsír
221.8g
Víz
403.6g
Koleszterin
4g
Rost
331.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A feketerdő krémhez

A vajkrémhez

A barna fondanthoz

A fehér fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 2110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A feketerdő krémhez

A vajkrémhez

A barna fondanthoz

A fehér fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 12657 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A feketerdő krémhez

A vajkrémhez

A barna fondanthoz

A fehér fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 2110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2299.4 g
  • Cukor
    1990 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 12657 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Felverjük őket, a sárgájába tesszük a cukrot. Az átszitált lisztet és kakaót összekeverjük, majd óvatosan a tojásokkal összerakjuk. 20x30-as tepsiben megsütjük.
  2. Krém készítése: a cukorral, meggylével és a pudinggal krémet főzünk, mielőtt levesszük a tűzhelyről összekeverjük a lecsöpögtetett meggyel. Hagyjuk kihűlni. Langyosan érdemes betölteni vele a tortát, mert keményen nehéz elkenni.
  3. A tejszínhabot felverjük, belekeverjük a vízben felolvasztott (tűzhelyen felforralt, majd lehűtött) zselatint.
  4. A kihűlt tortát 3 lapra vágjuk, nagyjából a széleit a kívánt alakban megfaragjuk, és betöltjük. Minden rétegbe egy adag feketeerdő krémet és egy adag tejszínhabot teszünk. Hűtőben dermesztjük kb. 1 órát.
  5. Elvégezzük a finomfaragást. A leeső piskótából alakítjuk ki az arc, a kezek és a has domborulatát. Én a maradék meggyes krémmel "ragasztottam" a tortához. A leeső piskótát és a krémet összegyúrtam, és abból alakítottam ki a két lábfejét.
  6. Előző nap elkészítjük a fondantokat. Csinálunk barna és fehér tömböt is. A fehéret ételfestékkel színezzük szürkére és pirosra. A fekete alaphoz mindenképpen kakaós-porcukros fondantot kell készíteni, ezt kell fekete ételfestékkel színezni. Barna fondant készítése: a kakaót és porcukrot átszitáljuk (az utóbbit én át is daráltam újra). A zselatint elkeverjük a vízzel, majd tűzhelyen megmelegítjük. Elkeverjük benne a mézet és a margarint, majd olvadásig keverjük. Amikor langyosra hűl, öntsük a porcukor 2/3-hoz, beletesszük a kakaóport, és összegyúrjuk. Evőkanalanként adagoljuk a porcukrot addig, míg a masszánk nem ragad. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük a hűtőbe. A fehér fondantot ugyanígy csináljuk, csak kakaó nélkül.
  7. Ha kész a faragás, bevonjuk vajkrémmel, itt még lehet korrigálni a hibákat.
  8. A fondantot jól átgyúrjuk margarinnal. A barna kinyújtott alapot rátesszük a kissé megvizezett vajkrémres tortára. A domborulatokat elegyengetjük. Utána egy előre megrajzolt sablon alapján kivágjuk az elnyújtott, megszínezett fondantból a szürke hasat, a szemet.. A leszabott fondantok hátulját enyhén bevizezzük, így ragasztjuk a testéhez. Az orrához a pirosból kis golyót formálunk.
  9. A kezét fehér fondantból alakítjuk ki. A lábához az összegyúrt piskótás-meggyes masszát kívánt alakban ellapítjuk, bevonjuk a fehér fondanttal, bevagdossuk, és hurkapálcikával odaerősítjük. A hajában szintén hurkapálcika van merevítésnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Kisfiam a 3. szülinapjára Kisvakondos és Thomasos tortát kért. Mit tehet ilyenkor egy anya, hát beleveti magát a formatorták és a fondantok világába. Számos blogot végigolvastam. A faragás megtervezéséhez nagy segítsémre volt Farkas Vilmos cukrász oldala. Végül én máshogy csináltam, téglalap alakból faragtam. Nem is olyan bonyolult.:) A fondantot én is Kiskukta alapján csináltam meg. Mivel kakaós alapú a fondant, így lett kakaós a piskóta is. Csokikrémet nem akartam, aztán jött a feketeerdő ötlete. Nagyon kellemes ízű lett.  Első fondantos formatortám (a fondanttal van még mit gyakorolni), így az elkészítési idő ehhez mért.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!