r
Nosalty Logó

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
voti75
Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Krém

Összeállítás

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    370 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    5322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1685.5 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 13081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olvasztott margarint, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
  3. Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport, kikeverjük, a lisztet és a vaníliát hozzátesszük, és simára dolgozzuk vele.
  6. Ekkor a maradék tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kezd, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
  7. Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl. Jó lefedve tartani, féloldalasan rakva rá a fedőt - így nem fog bebőrösödni.
  8. Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk, és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz. Formásan, szépen rakosgatjuk,rárakjuk sorban a beáztatott kekszet.
  9. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  10. Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez. A maradék sárga krémet rákenjük a kekszsorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
  11. Majd következik a csokis krém rásimítása. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
  12. Ha így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk. De a nélkül is épp elég laktatós...
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 11068
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 15.

Ajánló

Nem szabad túláztatni, mert akkor képtelenség dolgozni vele. A töltelékben van nedvesség, majd az befejezi még a puhítást, a tej pedig legyen langyos, könnyebb lesz munkánk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
voti75 3 recept

Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...