Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
voti75
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Alap
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
20g dió128 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
3g margarin18 kcal
Krém
-
30g tojássárgája97 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
125g tej70 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
10 kcal
-
43 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összeállítás
-
125g nutella674 kcal
-
250g háztartási keksz1048 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10 kcal
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Alap
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
78g dió510 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
10g margarin72 kcal
Krém
-
120g tojássárgája386 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
500g tej280 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összeállítás
-
500g nutella2695 kcal
-
1000g háztartási keksz4190 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
13081
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Alap
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
2g dió13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
Krém
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor4 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
Összeállítás
-
13g nutella70 kcal
-
26g háztartási keksz109 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
338
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 149.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3085 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 1331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.4 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 222.1 g
Zsír
-
Összesen 596.3 g
-
Telített zsírsav 370 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12340 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 2992 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 659 mg
-
Foszfor 3122 mg
-
Nátrium 5322 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1685.5 g
-
Cukor 894 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 347.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 1174 mg
-
Retinol - A vitamin: 2535 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1414 micro
Összesen
13081
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
Alap
-
6 db tojásfehérje
-
2 ek finomliszt
-
3 marék dió
-
7 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 ek margarin
Krém
-
6 db tojássárgája
-
25 dkg porcukor
-
5 dl tej
-
3 ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
30 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
Összeállítás
-
50 dkg nutella
-
100 dkg háztartási keksz
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Alap
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olvasztott margarint, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
- Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
- Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
- Míg hűl, elkészítjük a krémet. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport, kikeverjük, a lisztet és a vaníliát hozzátesszük, és simára dolgozzuk vele.
- Ekkor a maradék tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kezd, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
- Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl. Jó lefedve tartani, féloldalasan rakva rá a fedőt - így nem fog bebőrösödni.
- Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk, és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz. Formásan, szépen rakosgatjuk,rárakjuk sorban a beáztatott kekszet.
- Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
- Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez. A maradék sárga krémet rákenjük a kekszsorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
- Majd következik a csokis krém rásimítása. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
- Ha így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk. De a nélkül is épp elég laktatós...
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x4
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 11068
- Feltöltés dátuma: 2020. január 15.
Ajánló
Nem szabad túláztatni, mert akkor képtelenség dolgozni vele. A töltelékben van nedvesség, majd az befejezi még a puhítást, a tej pedig legyen langyos, könnyebb lesz munkánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
voti75
3 recept
Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva.