Kinder Bueno szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótalaphoz:
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Az összeállításhoz:
-
19g nutella101 kcal
-
6g törökmogyoró39 kcal
-
25g háztartási keksz105 kcal
-
38g tej21 kcal
-
23g étcsokoládé123 kcal
-
13 kcal
Összesen
701
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótalaphoz:
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Az összeállításhoz:
-
150g nutella809 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
200g háztartási keksz838 kcal
-
300g tej168 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
Összesen
5611
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótalaphoz:
-
10.7g tojás13 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Az összeállításhoz:
-
7.3g nutella39 kcal
-
2.4g törökmogyoró15 kcal
-
9.7g háztartási keksz41 kcal
-
14.5g tej8 kcal
-
8.7g étcsokoládé48 kcal
-
5 kcal
Összesen
271
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
701
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101 g
Zsír
-
Összesen 244.9 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4899.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1437 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 1387 mg
-
Nátrium 1423 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738.8 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 294.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1059 micro
Összesen
5611
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz:
-
4 db tojás
-
80 g cukor
-
80 g finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
400 ml tej
-
100 g cukor
-
200 ml habtejszín
-
2 csapott ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
Az összeállításhoz:
-
200 g háztartási keksz
Elkészítés
A piskótalaphoz:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a cukor felével fehéredésig. A fehérjét szintén kemény habbá verjük a cukor másik felével.
- Hozzáforgatjuk az átszitált lisztet, sütőport, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
- Egy kenőkéssel oszlassuk el egyenletesen a tepsin, majd süssük 15 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, és vágjuk félbe.
A krémhez:
- A pudingot főzzük meg a tasak utasításai szerint 400 ml tejjel és 100 g cukorral. Takarjuk le fóliával úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz majd darabos. Ezt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A habtejszínt verjük fel a porcukorral és a habfixálóval, majd forgassuk össze a kihűlt pudinggal.
Az összeállításhoz:
- Vegyük a piskótalap felét, kenjük meg a nutellával vékonyan, szórjuk meg a mogyoróval. Áztassuk a kekszeket egy pillanatra tejbe, majd a mogyorós rétegre tegyük rá egyenletesen. Erre jön a vaníliakrém, majd a következő piskóta. Ezt ismételjük meg még egyszer, annyi a különbség, hogy a vaníliakrémre már nem kerül piskóta. Tegyük fagyasztóba 1 órára, hogy megdermedjen.
- Amikor már megdermedt, olvasszuk fel a két fajta csokit, az étcsokival gyors mozdulatokkal húzzuk át a süti tetejét, majd gyorsan szórjunk rá mogyorót. Ezután csíkozzuk még be a fehér csokival is, hagyjuk megdermedni, és már készen is van!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 573
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 107
- Össznézettség: 113637
- Feltöltés dátuma: 2015. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kedvenc csokim inspirálta ezt a sütit, és az egész családnak ízlett. :)